Kultura

Čarolija Romane Milutin Fabris u Sponzi

U sklopu popratnog programa 63. Dubrovačkih ljetnih igara, a u suradnji s Državnim arhivom u Dubrovniku, otvorena je izložba slika i tapiserija dubrovačke umjetnice Romane Milutin Fabris pod nazivom „Romana 50 godina poslije“,  19. srpnja u atriju palače Sponza.

Da je Romana omiljena dubrovačka slikarica potvrdio je veliki broj okupljenih posjetitelja sinoć na otvaranju izložbe, a koliko je cijenjena i van Dubrovnika svjedoči veliki broj njenih radova u brojnim muzejima, galerijama, privatnim zbirkama i javnim prostorima diljem svijeta, preko stotinu održanih samostalnih izložbi i još mnogo prestižnih skupnih izložbi.

– U Romaninom kreativnom činu krije se „skromna raskoš“, suzdržana i rafinirana ljepota likovnog izričaja. Ugoda je i istinska privilegija sresti se u Sponzi s ovim „malim prikazom“ Romanine čarolije, jer što nam drugo ona i može ponuditi do magične ljepote svojeg djela! – rekao je Andrija Seified povodom otvaranja.

Za ovaj postav izložbe intendant Igara Ivica Prlender komentirao je kako rijetko koja izložba s ovako malo eksponata uspijeva vjerno prikazati dugih 50 godina umjetničkog stvaranja.  Izložba će za posjetitelje biti otvorena do 1. kolovoza 2012. a već 2. kolovoza otvara se izložba slika Josipa Pina Trostmanna.

Pročitajte još

OTVORENA IZLOŽBA ‘NAPOLEONOVA CESTA U DALMACIJI’ S tih 500 kilometara tada makadamskog puta se i danas koristimo

Dulist

Luki Šeriću i Iris Mihajlović uručena nagrada ‘Plautilla’

Dulist

SJAJNA VIJEST Prvi put nakon 1998. Dubrovnik dobiva srednju baletnu školu!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija