Zanimljivosti

Najpoznatiji zabavni park u Njemačkoj i Europi dio posvećuje Hrvatskoj!

Najpoznatiji zabavni park u Njemačkoj i Europi dio posvećuje Hrvatskoj!

Europa-Park u Rustu, najpoznatiji zabavni park u Njemačkoj i drugi najposjećeniji u Europi kojeg godišnje posjeti oko 6 milijuna gostiju, najviše iz Njemačke, Francuske i Švicarske, posebnu cjelinu posvećuje Hrvatskoj! Park se proteže na gotovo milijun kvadratnih metara i ima preko 100 zabavnih atrakcija među kojima su i adrenalinski roller coasteri te posjetiteljima nudi mogućnost raznih doživljaja u svojih 16 velikih cjelina, kako navode iz Hrvatske turističke zajednice.

Obitelj Mack, vlasnici Europa-Parka odlučili su kao novu atrakciju i novost izgraditi novu tematsku cjelinu koja će biti posvećena Hrvatskoj i u potpunosti otvorena 2024. godine. Osim toga, već za ovu sezonu koja je započela 25. ožujka, u parku se otvara hrvatsko kino pod nazivom ‘Traumzeitdome Kroatien’. Kino, odnosno film u 3D tehnologiji posjetiteljima će pružati mogućnost virtualne posjete Hrvatskoj kroz prikazivanje najpoznatijih hrvatskih znamenitosti poput dubrovačkih zidina, hrvatskih otoka, nacionalnih parkova, parkova prirode, a gledatelje će kroz film i svoje izume voditi Nikola Tesla.

Uoči samog otvorenja nove sezone, u Europa-Parku održala se konferencija za inozemne medije na kojoj je prezentiran projekt hrvatske tematske cjeline te je prikazan dio filma o Hrvatskoj. Kao posebni gosti na otvorenju nove sezone Parka sudjelovali su državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Tonči Glavina, direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, direktor Predstavništva HTZ-a u Njemačkoj Romeo Draghicchio te generalni konzul RH u Stuttgartu Ivan Sablić.

– Lokacija parka na samoj njemačko-francuskoj granici, pored gradova Freiburg i Stassbourg čini ga idealnim mjestom za predstavljanjem Europe, njenih zemalja i njihovih kultura. Velika nam je čast što se nakon desete godišnjice priključivanja Hrvatske Europskoj uniji te posebno u godini ulaska Hrvatske u šengenski prostor i eurozonu u ovako velikoj zabavnoj destinaciji otvara cjelina posvećena Hrvatskoj. Ovo je odlična mogućnost dodatne promocije naše zemlje u samom srcu Europe – izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

Svaka cjelina u parku na kreativan i originalan način predstavlja jednu europsku zemlju kroz koju posjetitelj dobiva uvid u glavne karakteristike te zemlje putem tipične arhitekture i gastronomsku ponudu.

– Iznimno mi je drago da se otvara prostor posvećen Hrvatskoj, pogotovo ako znamo da je Europa-Park jako popularan u Njemačkoj, ali i okolnim zemljama te će ovo zasigurno imati pozitivne efekte na promociju Hrvatske u Njemačkoj, Švicarskoj i Francuskoj. U sklopu hrvatskog prostora pruža nam se idealna prilika na kreativan način doći u izravan kontakt s novim potencijalnim klijentima i obiteljima koji su naša primarna ciljna skupina gostiju – zaključio je Romeo Draghicchio, direktor Predstavništva HTZ-a u Njemačkoj.

Inače, Europa-Park ujedno je i najveći njemački hotelski resort sa 5.800 kreveta te 2.000 dodatnih smještajnih jedinica u samome Rustu, veliki broj restorana, barova, konferencijskih dvorana te 23 sata dnevnog show programa za posjetitelje. Park je osam puta osvojio Golden ticket award, dok je dio Parka ‘Rulantica’ proglašen najboljim vodenim parkom u Njemačkoj.

Uključivanjem Hrvatske u ovaj projekt zadovoljstvo je izrazio i Tonči Glavina, državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta.

– Iznimno smo zadovoljni što će Hrvatska biti uključena u priču o uspjehu Europa-Parka kao nova tematska cjelina koja će biti otvorena 2024. godine. Na taj način milijuni gostiju jednog od najboljih svjetskih zabavnih parkova dobit će priliku vidjeti i upoznati se s dijelom brojnih znamenitosti Hrvatske, koje ju čine posebnom i jedinstvenom. Siguran sam kako će ova nova tematska zona biti iznimno atraktivna i privući brojne posjetitelje te ih na taj način i potaknuti da dođu u Hrvatsku i osobno dožive sve što naša zemlja nudi, od prirodnog, kulturnog do povijesnog bogatstva. Uz sve druge novosti koje od ove godine turistička putovanja čine jednostavnijim, a našu zemlju nikad bližom, od ulaska u Schengen i eurozonu te izgradnje Pelješkoga mosta s kojim smo cestovno spojili cijelu Hrvatsku, ovakvo predstavljanje još je dodatna potvrda koliko smo atraktivna i poželjna destinacija – zaključio je Tonči Glavina.

Foto: Hrvatska turistička zajednica

Pročitajte još

[FOTO] EDUKACIJSKI PROGRAM Učenici OŠ Mokošica postali ‘Mladi istraživači mora’

Dulist

DAN JE PLANETA ZEMLJE Ovo je naš dom

Dulist

KAZNE I DO 13 TISUĆA EURA Fina upozorava na obavezu slanja važnih dokumenata

Dulist