Zanimljivosti

DESETI ‘TJEDAN KARIJERA’ Početak obilježavanja 20 rođendana Sveučilišta u Dubrovniku!

Deseti Tjedan karijera na Sveučilištu u Dubrovniku održat će se u tjednu od 27. ožujka do 1. travnja 2023. godine. Raznolik program donosi radionice, panele i predavanja za studente na kojima će stručnjaci iz različitih područja podijeliti svoja znanja i iskustva koja mogu biti putokaz mladima na suvremenom tržištu rada, ali i nekoliko događanja za širu javnost. Tjednom karijera počinje program obilježavanja 20 godina Sveučilišta u Dubrovniku koji će donijeti niz događanja do kraja 2023. godine.

Prvo događanje ovogodišnjeg Tjedna karijera bit će panel ‘Osobne financije i moje prve investicije’ koji će se održati u ponedjeljak, 27. ožujka od 10 sati u donjem amfiteatru središnje zgrade Sveučilišnog kampusa (Branitelja Dubrovnika 41). Govornici su Toni Milun i dr. sc. Meri Šuman Tolić s Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju.

-Zainteresirani će se na predavanju upoznati s osnovnim pojmovima financijske pismenosti i naučit će da se financijska pismenost sastoji od financijskog znanja, ponašanja i stavova. Saznat će zašto je važno usavršavati sve komponente u svrhu poboljšanja osobne financijske situacije – navode u priopćenju iz sveučilišta.

Od ostalih dijelova programa koji mogu biti zanimljivi široj javnosti ističemo predavanje prof. dr. sc. Nataše Jokić Begić ‘Od Boomera do Zoomera: generacijske razlike u svakodnevnom životu’ koje će biti održano u četvrtak, 30. ožujka od 18 sati u donjem amfiteatru središnje zgrade Sveučilišnog kampusa. Predavanjem će biti objašnjeni razlozi generacijskih razlika među ljudima s naglaskom na socijalne promjene zadnjih 60-ak godina koje su dovele do promjena u doživljavanju i ponašanju među pripadnicima različitih generacija. Bit će prezentirani i sasvim konkretni savjeti kako generacijske razlike učiniti prednošću, a ne razlogom za sukobe.

Također, zanimljivo će biti i predavanje turističke vodičke Marije Milovac, studentice 3. godine studija Povijest Jadrana i Mediterana ‘Govori svak da je vještica’ koje će biti održano u utorak, 28. ožujka od 18 sati u donjem amfiteatru središnje zgrade Sveučilišnog kampusa. Predavanje o vješticama na dubrovačkom području obuhvaća dvije tematske cjeline: u jednom dijelu govorit će se o progonima vještica u doba Republike, a drugi dio će obuhvatiti folklorna pričanja o vješticama i ostalim nadnaravnim ženskim bićima.

Ostatak programa namijenjen je prvenstveno studentima, i to svih sveučilišnih odjela. Raspored događanja tako donosi predavanja i radionice gotovo na svakom odjelu prema specifičnostima struka predstavljajući vještine važne za pronalazak posla po završetku studija. Tako će se održati interaktivno predavanje o komunikacijskim metodama i tehnikama u direktnoj prodaji, izlaganje o outsourcingu, predavanje o suvremenom digitalnom marketingu, panel o putu od sveučilišta do rada u struci, panel o ishodima učenja, radionice o produkciji televizijskog i radijskog programa, predavanje o psihološkom zdravlju te će srednjoškolcima u Studentskom domu biti predstavljeno zašto je UNIDU #smartchoice. Više informacija o programu dostupno je na sveučilišnom webu.

Nakon prošlogodišnjeg hibridnog modela koji je kombinirao susrete uživo i platformu Zoom, Tjedan karijera ove se godine vraća u predavaonice i amfiteatre sveučilišnih zgrada. Desetu godinu zaredom ovim se programom želi pružiti dodatna podrška studentima, poglavito završnih godina, u pripremi za tržište rada. Prilika je to za informiranje o zbivanjima na tržištu rada te za povezivanje s poslodavcima. Deseti tjedan karijera tako je početak obilježavanja 20. obljetnice Sveučilišta koja će donijeti niz događanja i aktivnosti tijekom cijele kalendarske godine; kako za studente, tako i za sugrađane te ostalu zainteresiranu javnost – pratite nas!

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN 1806. Francuzi okupirali Dubrovnik da spriječe njegov pad u ruske ruke

Dulist

MNOGIMA SE GADI Ova supernamirnica pomaže pri gubitku kilograma

Dulist

Znate li kojeg datuma se rodi najviše djece?

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija