Zanimljivosti

DESETI ‘TJEDAN KARIJERA’ Početak obilježavanja 20 rođendana Sveučilišta u Dubrovniku!

DESETI 'TJEDAN KARIJERA' Početak obilježavanja 20 rođendana Sveučilišta u Dubrovniku!

Deseti Tjedan karijera na Sveučilištu u Dubrovniku održat će se u tjednu od 27. ožujka do 1. travnja 2023. godine. Raznolik program donosi radionice, panele i predavanja za studente na kojima će stručnjaci iz različitih područja podijeliti svoja znanja i iskustva koja mogu biti putokaz mladima na suvremenom tržištu rada, ali i nekoliko događanja za širu javnost. Tjednom karijera počinje program obilježavanja 20 godina Sveučilišta u Dubrovniku koji će donijeti niz događanja do kraja 2023. godine.

Prvo događanje ovogodišnjeg Tjedna karijera bit će panel ‘Osobne financije i moje prve investicije’ koji će se održati u ponedjeljak, 27. ožujka od 10 sati u donjem amfiteatru središnje zgrade Sveučilišnog kampusa (Branitelja Dubrovnika 41). Govornici su Toni Milun i dr. sc. Meri Šuman Tolić s Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju.

-Zainteresirani će se na predavanju upoznati s osnovnim pojmovima financijske pismenosti i naučit će da se financijska pismenost sastoji od financijskog znanja, ponašanja i stavova. Saznat će zašto je važno usavršavati sve komponente u svrhu poboljšanja osobne financijske situacije – navode u priopćenju iz sveučilišta.

Od ostalih dijelova programa koji mogu biti zanimljivi široj javnosti ističemo predavanje prof. dr. sc. Nataše Jokić Begić ‘Od Boomera do Zoomera: generacijske razlike u svakodnevnom životu’ koje će biti održano u četvrtak, 30. ožujka od 18 sati u donjem amfiteatru središnje zgrade Sveučilišnog kampusa. Predavanjem će biti objašnjeni razlozi generacijskih razlika među ljudima s naglaskom na socijalne promjene zadnjih 60-ak godina koje su dovele do promjena u doživljavanju i ponašanju među pripadnicima različitih generacija. Bit će prezentirani i sasvim konkretni savjeti kako generacijske razlike učiniti prednošću, a ne razlogom za sukobe.

Također, zanimljivo će biti i predavanje turističke vodičke Marije Milovac, studentice 3. godine studija Povijest Jadrana i Mediterana ‘Govori svak da je vještica’ koje će biti održano u utorak, 28. ožujka od 18 sati u donjem amfiteatru središnje zgrade Sveučilišnog kampusa. Predavanje o vješticama na dubrovačkom području obuhvaća dvije tematske cjeline: u jednom dijelu govorit će se o progonima vještica u doba Republike, a drugi dio će obuhvatiti folklorna pričanja o vješticama i ostalim nadnaravnim ženskim bićima.

Ostatak programa namijenjen je prvenstveno studentima, i to svih sveučilišnih odjela. Raspored događanja tako donosi predavanja i radionice gotovo na svakom odjelu prema specifičnostima struka predstavljajući vještine važne za pronalazak posla po završetku studija. Tako će se održati interaktivno predavanje o komunikacijskim metodama i tehnikama u direktnoj prodaji, izlaganje o outsourcingu, predavanje o suvremenom digitalnom marketingu, panel o putu od sveučilišta do rada u struci, panel o ishodima učenja, radionice o produkciji televizijskog i radijskog programa, predavanje o psihološkom zdravlju te će srednjoškolcima u Studentskom domu biti predstavljeno zašto je UNIDU #smartchoice. Više informacija o programu dostupno je na sveučilišnom webu.

Nakon prošlogodišnjeg hibridnog modela koji je kombinirao susrete uživo i platformu Zoom, Tjedan karijera ove se godine vraća u predavaonice i amfiteatre sveučilišnih zgrada. Desetu godinu zaredom ovim se programom želi pružiti dodatna podrška studentima, poglavito završnih godina, u pripremi za tržište rada. Prilika je to za informiranje o zbivanjima na tržištu rada te za povezivanje s poslodavcima. Deseti tjedan karijera tako je početak obilježavanja 20. obljetnice Sveučilišta koja će donijeti niz događanja i aktivnosti tijekom cijele kalendarske godine; kako za studente, tako i za sugrađane te ostalu zainteresiranu javnost – pratite nas!

Pročitajte još

Oliver u rodnoj Vela Luci konačno dobiva spomenik?!

Dulist

Sretan rođendan dobrom duhu Grada, našem slavuju Gogi Bonačić!

Ivana Mijić Vulinović

NOVI TREND? U jednoj državi mlađima od 14 godina zabranjen pristup društvenim mrežama

Dulist