Sport

Najmasovniji svjetski turnir

Najmasovniji svjetski turnir

Međunarodni vaterpolski turnir „Tomo Udovičić“ od 12. do 15. travnja na Gruškom bazenu bit će najmasovnije svjetsko okupljanje na kojem će nastupiti 320 mladih vaterpolista u 20 momčadi iz 12 zemalja, najavljeno je na današnjoj tiskovnoj konferenciji organizatora VK Jug CO.

Svoj dolazak potvrdilo je čak 5 momčadi osvajača Kupa i Lige prvaka, a na drugom izdanju nastupat će vaterpolisti rođeni 2000. godine i mlađi. Sudjelovanje su potvrdili klubovi Levante i Trieste (Italija), Galatasary i Enka Sport (Turska), Talent Centraal (Nizozemska), Vouliagmeni (Grčka), Sarajevo (BiH), Partizan (Srbija), Marseille (Francuska), Jadran i Cattaro (Crna Gora), United Waterpolo Club (SAD), Postdam (Njemačka), reprezentacija Slovenije, hrvatski klubovi Jadran, Mornar BS, Cavtat, Mladost, Medveščak i domaćin Jug Croatia osiguranje.

Formirane su četiri jakosne skupine pa će svaka momčad imati priliku odigrati 4 utakmice, nakon čega će se najbolji plasirati u daljnji tijek natjecanja, a organiziran je i seminar za trenere mlađih uzrasta.
Turnir je posvećen Tomu Udovičiću, legendarnom Jugovom treneru, koji je odgojio niz generacija i osvajača medalja na olimpijskim igrama, svjetskim i europskim prvenstvima.

Početak natjecanja je u četvrtak, 12. travnja u 17 sati, a svečanost otvaranja je predviđena u 20 sati, dok će se finalni ogled igrati u nedjelju u 16 sati. Kao i prošle godine, najbolji igrač turnira dobit će posebno priznanje koje nosi ime našeg proslavljenog igrača Iva Ivaniša.

 

Pročitajte još

SVI U GOSPINO POLJE Dubrovačke odbojkašice igraju drugu utakmicu za ulazak u Superligu

Dulist

STIŽE ALKAR Večeras navijamo za Košarkaše Dubrovnika!

Dulist

POSLJEDNJA PRILIKA ZA PRIJAVU Pridružite se utrci 5K, trčite ili navijajte za Marka!

Dulist