Hrvatska

NAJBOLJI POTROŠAČI Najavljeno povećanje dolazaka ruskih turista u Hrvatsku

Zajednica zdravstvenog turizma HGK nastupa na 25. Međunarodnom turističkom sajmu ‘Moscow International Travel & Tourism Exhibition (MITT)’.

Radi se o najvećem turističkom sajmu Ruske Federacije, koji godišnje posjeti više od 40.000 posjetitelja, a predstavlja se 187 zemalja i regija te više od 1.900 tvrtki. Ključno je to mjesto za otvaranje sezone i sklapanje poslova u turizmu.

Prema riječima Rajka Ružičke, direktora Predstavništva HTZ-a u Moskvi, Hrvatska je prošle godine zabilježila 133.000 dolazaka i 955.000 noćenja ruskih turista, što u usporedbi s 2016. godinom predstavlja snažan porast od 12 posto u dolascima te 10 posto u noćenjima.

– Negativan trend dolazaka je zaustavljen, no i dalje smo daleko od rekordne 2012. godine kada su u pitanju dolasci i noćenja ruskih turista. Tada je bilo 196.000 dolazaka i 1.578.000 noćenja turista iz Ruske Federacije –  ističe direktor Predstavništva HTZ-a, dodavši da su ruski turisti među najboljim potrošačima na Jadranu te da dnevno u prosjeku potroše 121 euro.

– Informacije s terena nam pokazuju da će već u predsezoni biti 15 posto više ruskih turista, čemu doprinosi ulaganje u sve turističke sektore, a u skladu sa strategijom Ministarstva turizma RH veliki je potencijal u zdravstvenom turizmu. To je sjajna najava jer visoko povećanje dolazaka ruskih turista u Hrvatsku može značajno doprinijeti rastu sektora, ali i općenito hrvatskog BDP-a -zaključuje Ružička.

S ciljem promidžbe zdravstvenog turizma Republike Hrvatske turistička agencija Atlantis travel organizirala je nastup hrvatskih zdravstvenih centara i klinika. Predstavili su Naftalan, Stubičke Toplice, Toplice Sveti Martin, Daruvarske toplice, Talasoterapiju Opatija te klinike: Sveta Katarina, Magdalena, IVF, Akromion, IQCure te hoteli Maestral Dubrovnik i NP Brijuni, dok je klinika Radiochirurgija nastupila samostalno na izložbenom prostoru svojih partnera za rusko tržište.

Sajam se održava u razdoblju od 13.-15. ožujka, a na izložbenom prostoru Hrvatske turističke zajednice, kao suizlagači nastupaju TZ Grada Zagreba, NP Plitvička jezera, Lošinj Hotels & Villas, Atlantis Travel, LifeClass Sv.Martin, klinika Better Life IQCure, TZŽ Međimurska i Predstavništvo HGK u Ruskoj Federaciji.

 

Pročitajte još

Za energetsku obnovu višestambenih zgrada osigurano 60 milijuna kuna bespovratnih sredstava

Dulist

NESIGURNOST JE OGROMNA Ovi će proizvodi najviše poskupjeti u 2023.!

Dulist

Hrvatski studenti na ispitima varaju više od svjetskog prosjeka

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija