Hrvatska

CRVENI KRIŽ Za stradale u Hrvatskoj Kostajnici građani uplatili više od 220 tisuća kuna

Građani su za ljude u Hrvatskoj Kostajnici putem Hrvatskog Crvenog križa dosad prikupili 226 127 kuna. Riječ je, podsjetimo, o apelu za ljude kojima su uništeni domovi uslijed klizišta. Putem žiro računa prikupljeno je 94 115 kuna, a putem donatorskog telefona 132 012 kuna (s PDV-om i naknadom teleoperatera).

-U ime stradalih zahvaljujem svima na novčanim i materijalnim donacijama. Zaprimili smo puno odjeće, obuće, higijene, pa i prehrambenih namirnica. Stradali su zbrinuti, u ovom trenutku imaju dovoljno odjeće, obuće, higijene i hrane te stoga takva vrsta donacija zasad više nije potrebna. Ako se situacija promijeni, obavijestit ćemo javnost – poručuje Maja Böhm, ravnateljica Crvenog križa Kostajnica.

Dodaje kako će žrtvama klizišta biti najpotrebnija novčana sredstva s obzirom na to da započinju živote ispočetka.

-Njima će biti osigurani novi domovi, ali te domove će biti potrebno opremiti, pomoći im u nabavci opreme za poljoprivredu kojom se većina bavi. Upravo zato apeliramo na sve one koji su u mogućnosti, da podrže stradale novčanim donacijama – rekla je.

Stradali iz Hrvatske Kostajnice i dalje su u teškom stanju.

-Mi smo stalno s tim ljudima, živimo s njima zadnjih dana, pružamo im psihosocijalnu podršku i jasno vidimo koliko im teško pada situacija u kojoj su se našli. Većina stradalih su stariji ljudi i njima je posebno teško jer u svojim sedamdesetima moraju kretati ispočetka – napominje Böhm.

Kako bi im se olakšale teške okolnosti u kojima su se našli, Hrvatski Crveni križ poziva sve građane i tvrtke da podrže apel koji je otvoren za stradale:

-pozivom na telefonski broj 060 9011 (cijena poziva 6 kuna i 25 lipa, PDV je uključen)
(Operator: Moj telekom d.o.o., Trg Krešimira Ćosića 11, Zagreb, MB 02497913, tel. 01/3659-058)

-uplatom na žiro račun otvoren u Privrednoj banci Zagreb:IBAN: HR6923400091511555516, poziv na broj 20
Za uplate iz inozemstva SWIFT: PBZGHR2X
-Internetskim donacijama građana na stranici Hrvatskog Crvenog križa
-Internetskim donacijama tvrtki na sljedećoj poveznici

Sve internetske uplate izvršene putem PBZ Carda, uplate u poslovnicama Privredne banke Zagreb i Zagrebačke banke oslobođene su bankovnih naknada.

Pročitajte još

Za energetsku obnovu višestambenih zgrada osigurano 60 milijuna kuna bespovratnih sredstava

Dulist

NESIGURNOST JE OGROMNA Ovi će proizvodi najviše poskupjeti u 2023.!

Dulist

Hrvatski studenti na ispitima varaju više od svjetskog prosjeka

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija