Sport

Najbolji europski i svjetski boćari u Dubrovniku!

Najbolji europski i svjetski boćari u Dubrovniku!

Dubrovački boćarski savez u suradnji s Boćarskim savezom Dubrovačko – neretvanske županije i uz potporu grada Dubrovnika u nedjelju, 16. lipnja, s početkom u 11 sati ispred Kneževog dvora organizira prezentaciju boćarskih disciplina – precizno i brzinsko izbijanje. Jedinstveni sportski događaj okupit će najbolje europske i svjetske boćare iz Italije, Francuske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Hrvatske. Nastupit će šest boćara u brzinskom i sedam boćara u preciznom izbijanju. Podlogu (30 x 6 m) za ovu priliku poslala je Svjetska boćarska federacija sa sjedištem u Parizu i ostat će kao donacija Hrvatskom boćarskom savezu.

Od domaćih boćara u disciplini brzinsko izbijanje sudjeluje Luka Gašpar iz Ploča koji je dvostruki svjetski juniorski doprvak, a u disciplini precizno izbijanje – Maro Bajo (BK Komolac), Ivo Butrica (BK Rijeka) i kadetski reprezentativac Hrvatske Stijepo Batinić (BK Gromača).

Na nedjeljnu prezentaciju boćanja u Dubrovnik dolazi i predsjednik Svjetske boćarske federacije Francuz Frederic Ruis te generalni tajnik Udruženja svjetskih konfederacija boćarskog sporta Cristophe Levaillant, također iz Francuske. Svoj su dolazak potvrdili i čelnici Hrvatskog boćarskog saveza, predsjednik Tomislav Ćurko, dopredsjednik Denis Peršić i glavna tajnica Lukrecija Zanki.

-Pozivamo sve građane grada Dubrovnika da prisustvom uveličaju ovaj jedinstveni boćarski događaj na istom onom mjestu na kojemu su svojevremeno teniski meč odigrali Goran Ivanišević i John McEnroe odaslavši sliku našeg grada u cijeli svijet – pročuju iz Dubrovačkog boćarskog saveza.

Pročitajte još

DRUGI DAN MITINGA Još tri medalje za PK Jug!

Dulist

OLMISSUM SLAVIO Square nije uspio izboriti majstoricu polufinala

Dulist

PRVI DAN ‘SWIM WARSA’ Šest medalja za Plivački klub Jug!

Dulist