Zanimljivosti

Najbolji agenti poslovnog turizma posjetili Ston

Najbolji agenti poslovnog turizma posjetili Ston

Hrvatska turistička zajednica organizirala je posebno studijsko putovanje – Post Meetex fam trip za poslovne i kongresne agente sa tržišta Francuske, Izraela, Nizozemske i Slovenije. Riječ je o agentima koji su u sklopu nacionale kongresne burze Meetex 2021 koja je održana u virtualnom obliku ocijenjeni kao najbolji MICE agenti te su pozvani da posjete Hrvatsku da osim prirodnih kulturnih ljepota dožive Hrvatsku kao idealnu destinaciju za održavanje poslovnih i kongresnih događanja.
U suradnji sa Turističkom zajednicom općine Ston, organiziran je i posjet Stonu te obilazak povijesno kulturnih znamenitosti, stonskih zidina i solane. Agenti su posebno uživali u vožnji brodom Malostonskim zaljevom i posjet školjkaru u Zamaslini koji ih je educirao o procesu i načinu proizvodnje malostonske kamenice, njihovoj zaštićenoj oznaci izvornosti u EU, kako ih otvoriti, najboljem načinu njihove konzumacije. Posebno im se svidjela kvaliteta i svježina malostonske kamenice za koju kažu da je uistinu svjetski proizvod, a Malostonski zaljev pravi ‘raj na zemlji’.
-Da bi upotpunili svoju pelješku priču, nezaobilazno mjesto bio je Muzej vinogradarstva i vinarstva u Putnikoviću, prvi hrvatski muzej posvećen vinima koji se prostire na 800 četvornih metara i sastoji se od tri zbirke – Doma vinarske tradicije, Povijesnog razvoja loze na ovim prostorima i Vina u tradiciji življenja. Otkrili su kakvu je ulogu imalo vino u ruralnim, a kakvu u građanskim sredinama, kako su izgledale etikete, tko su slavni vinogradari i vinari, kako se nekada obrađivala zemlja, koji su se alati koristili, kakvi su običaji vezani uz vino – istaknuto je u priopćenju.

 

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN 1817. Rođen preporoditelj, liječnik Ivan August Kaznačić

Dulist

OŠ LAPAD TREBA VAŠU POMOĆ Obogatimo boravak učenika u knjižnici

Dulist

GLASAJTE ZA OŠ GRUDA Pomozimo školarcima da obnove knjižnicu

Dulist