Zanimljivosti

BRAVO Leon i Tonči osvojili bronce na Državnom natjecanju brodomaketara!

Juniori Leon Josip Njirić i Tonči Biočić osvojili su brončane medalje na Državnom natjecanju brodomaketara za svoje Bracere, odnosno Trabakule.

Leon i Tonči su dugogodišnji polaznici radionica brodomodelarstva koje održavaju Modelarski institut Nave Dumins i Društvo brodomodelara Argosy u Centru brodomodelarstva na Batali. Predsjednik ocjenjivačkog povjerenstva je bio voditelj Centra brodomodelarstva i predsjednik Modelarskog instituta Nave Dumins Mladen Mitić. Hrvatski savez brodomaketara i Centar tehničke kulture Rijeka svake godine organiziraju Državno natjecanje, a pravila prema kojima se ocjenjuju makete ovise o godini. Parnim godinama se održava natjecanje prema NAVIGA pravilima, a neparnim godinama prema nacionalnim pravilima. Glavna razlika je što se na državnim natjecanjima koja se organiziraju prema nacionalnim pravilima mogu ocjenjivati isključivo makete tradicionalnih hrvatskih brodova i brodica. Sve natjecateljske makete brodica i brodova, njih 22, kao i još 32 makete izvan konkurencije, mogu se pogledati na Hrvatskoj ocjenskoj izložbi maketa brodova ‘Rijeka 2021’ koja je od utorka, 13. srpnja, do četvrtka, 22. srpnja, otvorena za javnost u Edukacijsko-izložbenom prostoru CTK Rijeka.

Pročitajte još

PRILIKA ZA SJAJNU FOTKU ‘Igra’ valova na Porporeli uvijek je atrakcija

Zvonimir Pandža

VIDEO Kako je gradnja Pelješkog mosta izgledala sa satelita

Dulist

[VIDEO] Evo kako je izgledao vatromet s mora!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija