Aktualno

Najbolje u državi znaju prometne propise, a nemaju ni semafora ni ‘zebre’ ni znaka!

Najbolje u državi znaju prometne propise, a nemaju ni semafora ni 'zebre' ni znaka!

Osnovna škola Smokovljani pobjednik je 9. državnog natjecanja ‘Prometna učilica’ o poznavanju prometnih propisa koje svake godine organizira Ministarstvo unutarnjih poslova.

-Prošle godine smo bili odlični peti u konkurenciji 220 škola, a ove godine sudjelovala je 291 škola s ukupno 9700 učenika iz cijele Hrvatske. Naša mala škola, koja broji svega 50 učenika, postala je državni prvak. Da stvar bude još interesantija, a pobjeda slađa, naši učenici oko škole nemaju nikakav prometni znak, označenu zebru, kružni tok, a ni semafor. Prometno smo potpuno izolirani i da bi djeca vidjela sve ove prometne znakove moraju otići u 75 kilometara udaljeni Dubrovnik! Oko škole nema nikakva trgovina i prva se nalazi u 12 kilometara udaljenom Slanom – ističe ravnatelj škole Zlatko Volarević.

Najavio je kako će se u ponedjeljak 12. veljače u 12.15 sati u školi održati službeno proglašenje državnih prvaka te će službeni predstavnik MUP-a uručiti djeci diplome koje su dobili te laptop školi za osvojeno prvo mjesto.

-Djeca su dokazala da se radom i trudom kad imate uvjete u školi (internet, informatičku učionicu i nova računala) može ne samo ravnopravno natjecati s velikim školama iz cijele Hrvatske, nego ih čak i pobijediti – tvrdi ravnatelj Volarević, dodajući kako je natjecanje održano online preko računala iz nove školske informatičke učionice.

Bravo za mlade Primorce!

Pročitajte još

20. ZLATNA PENKALA Bogati kulturni program uz dodjelu prestižnih nagrada za medijske djelatnike

Dulist

NAPUSTIO NAS JE PROFESOR ĐURO BENIĆ ‘Učionice je pretvarao u mjesta istinskog otkrivanja i rasta’

Dulist

[FOTO] OTVORENA CESTA DUBRAVICA-TRSTENO Franković najavio kako je cilj urediti i cestu do Majkova

Dulist