Aktualno

Najbolja smo luka za cruisere!

Najbolja smo luka za cruisere!

Prema anketi medija specijaliziranog za krstarenja u Španjolskoj „Cruise News“ i mišljenju korisnika cruisera, dubrovačka luka dobila je nagradu za najbolju luku/odredište.

„Cruise News“ već pet godina za redim dodjeljuje nagrade, a dubrovačka luka mjesto najbolje luke/odredišta ovaj puta dijeli s Venecijom. Dodjela nagrada, priopćili su iz HTZ-a, održana je 23. veljače 2012. godine u Malagi na kojoj su nazočili Kristijan Pavić, ravnatelj Lučke uprave Dubrovnik i Sanja Jelić, direktorica Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Madridu kao i čelnici tvrtki poput Celebrity cruises za Europu, Iberostar, MSC, itd.

Segment krstarenja, navode iz HTZ-a, i dalje bilježi rast u Europi dok je Španjolska 4 zemlja u Europi po broju korisnika krstarenja. U 2010. godini na prvom mjestu bila je Velika Britanija sa 1,6 milijuna putnika, na drugom mjestu Njemačka sa 1,2 milijuna putnika, na trećem Italija sa 889.000, a na četvrtom mjestu Španjolska sa 645.000 putnika koji su krstarenje odabrali kao način odmora.

 

Pročitajte još

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist