Grad

NAJAVLJENE TUŽBE Franković: Prometovanje preko Boninova neće nikome ugroziti egzistenciju

NAJAVLJENE TUŽBE Franković: Prometovanje preko Boninova neće nikome ugroziti egzistenciju

Krajem prosinca 2019. godine postavljanjem prometne signalizacije taksi vozilima zabranjeno je kretanje od Boninova prema Pilama. Gradski vijećnici tek ovog četvrtka trebaju usvojiti Pravilnik o prometovanju Ulicom branitelja u smjeru od Boninova prema Pilama. Taksisti i autobuseri se bune.
-Ne mislim da će prometovanje preko Boninova ikome ugroziti egzistenciju, niti da ćemo nekome naštetiti na bilo koji način. Važno je za planirati budućnost Dubrovnika i turizma koji će se vratiti, ali će biti s mjerom. Ova odluka na vrijeme će svima dopustiti da se pripreme. Vrlo često se u javnom prostoru govorila činjenica kako ćemo mi nekome zabraniti da obavlja shuttle prijevoz. Mi nećemo to nikome zabraniti. Javni gradski prijevoznik će putem svojih autobusa imati mogućnost, privilegiju, kao i u svim svjetskim gradovima voziti posebnim dionicama. Svi ostali će isti taj prijevoz, vršiti putem Zagrebačke ulice, uz prethodno poznata pravila. Ništa se ne mijenja u odnosu na prošle godine, niti će se nečija zarada umanjiti. Osim što se uvodi novina i dopušta se određena vrsta prijevoza da se vrši preko Boninova – rekao je Franković.
Podsjetimo, od Boninova prema Pilama tako će biti dozvoljeno prometovanje vozilima komunalnog linijskog prijevoza putnika, vozilima s dozvolom i vozilima s prednošću prolaska. Dozvolu pak mogu dobiti i autobusi koji prevoze putnike s brodova na kružnim putovanjima iz Luke Gruž na Pile (koji ne uključuje izlet), a vozila moraju udovoljavati europskoj ekološkoj normi motornih vozila EURO 6.
Dozvolu također mogu ishoditi i službena vozila institucija od javnog interesa koje imaju sjedište na području povijesne jezgre i lokacijama kojima se pristupa iz smjera kretanja Boninovo – Pile.
Autobuseri su najavili tužbu, a gradonačelnik odgovara da svaku tužbu shvaća ozbiljno.
-Dosad u mom troogodišnjem mandatu, svaku koju sam shvatio ozbiljno, na kraju sam svaku i dobio – rekao je Franković.

Pročitajte još

GRAD DUBROVNIK DIO KEKS OBITELJI Platite režije bez naknade preko aplikacije

Dulist

SVEUČILIŠTE U DUBROVNIKU Priča o europskim izborima na kampusu

Dulist

Otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru nastavlja se idući tjedan

Dulist