DuList INDuList PROMO

NAGRADNA IGRA: Osvojite kuharicu koja će vam promijeniti način na koji vidite kuhanje

NAGRADNA IGRA: Osvojite kuharicu koja će vam promijeniti način na koji vidite kuhanje

DuList u suradnji s autoricom knjige “What’s Cooking in Dubrovnik” Ana-Marijom Bujić daruje jednu čitateljicu ili čitatelja.

 

‘What’s Cooking in Dubrovnik’ (naslov je igra riječi – “što se kuha u Dubrovniku” i “što se događa u Dubrovniku”) knjiga je koja je nastajala dvije godine – riječ je o kuharici koja je u cijelosti na engleskom jeziku i koja sadržava 120 recepata s dubrovačkog područja – sva ona jela koja se pripremaju tradicionalno, ali i ona koja su tu nešto kraće vrijeme, ali su se lako udomaćila.

Ukratko, u ovoj se knjizi nalaze recepti koje svi rado pripremamo doma, bilo za posebne prigode, bilo za svakodnevne obroke. Svaki je recept popraćen fotografijom i kratkim uvodom tako da i nije riječ o klasičnoj kuharici. Osim recepata, u knjizi se nalaze i pričice o običajima u Dubrovniku i okolici, npr. kako slavimo Božić i Uskrs, što nam znači đir po Stradunu ili finale Divlje lige. Svi su recepti isprovani i što je moguće precizniji tako da je mogućnost za pogreške svedena na minimum. Ova je knjiga idealan način da se sve ono što Dubrovnik i okolica imaju lijepoga predstavi turistima, ali i svima onima koji vole dobru hranu.
Knjiga je samostalan projekt i nastajala je dvije godine – svako je jelo trebalo skuhati, slikati i detaljno opisati, a najviše je vremena odnijelo fotografiranje. U realizaciji projekta pomogli su i brojni sponzori: Grad Dubrovnik, TZ Dubrovnik, Zračna luka, Dubrovačko-neretvanska županija, Atlantska plovidba i OTP banka.
Kuharica je na neki način proizašla iz bloga Da mi je nešto slatko… (damijenestoslatko.com) koji postoji od 2007. i na kojem Ana-Marija Bujić objavljuje isprovane i provjerene recepte, ali na hrvatskom. Sad je obrnula smjer i naše, svima dobro poznate recepte predstavila na engleskom jeziku.
Dubrovačka promocija kuharice bila je 21.lipnja u restoranu Pantarul, a zagrebačka promocija 26. lipnja u Klubu Dubrovčana u Gundulićevoj ulici.

Nagradno pitanje: Koliko recepata s dubrovačkog područja sadržava ova kuharica?
Točan odgovor i Vaše podatke (ime, prezime i telefon) pošaljite na info@dulist.hr uz naznaku „kuharica na dar“.
Najbrža čitateljica ili čitatelj koji odgovori točno na pitanje dobit će na poklon ovu prekrasnu kuharicu.

Pročitajte još

ZVIJEZDE PJEVAJU Mihi oduševio i prošao u finale, Lejla ispala

Dulist

[FOTO] MATURALNA VEČER Pomorci uplovili u svijet odraslih

Dulist

Pogledajte majicu koju je Mihovil Španja nosio u polufinalu Zvijezde pjevaju

Dulist