Aktualno

Nagrađeni najbolji županijski poduzetnici

Na svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća Županijske komore Dubrovnik uručena su priznanja najuspješnijim tvrtkama na području Dubrovačko-neretvanske županije za 2012. godinu.

U kategoriji velikih trgovačkih društava Zlatna kuna pripala je Zračnoj luci Dubrovnik koja je bila i jedina nominirana. Među srednjim trgovačkim društvima Zlatnu kunu osvojio je Importanne Resort iz Dubrovnika, i to u konkurenciji Grand Hotela Park i Hotela Lapad. Zlatnu kunu u kategoriji malih trgovačkih društava dobila je tvrtka Newrest Dubrovnik iz Čilipa, a u još su nominirani bili i Hotel Osmine iz Slanog te Nautika iz Dubrovnika.

Istom prilikom dodijeljena su i posebna priznanja za dugogodišnje uspješno poslovanje i doprinos hrvatskom gospodarstvu tvrtkama Vrtlar iz Dubrovnika povodom 60. obljetnice poslovanja i Hotelu Excelsior povodom 100. obljetnice osnutka.

Županijska komora ove godine po prvi put dodijelila je i priznanje Dubrovačka vidra tvrtkama koje uspješno posluju više od 20 godina, a dobitnici su Com Eng (Dubrovnik), Con-Teh (Dubronik), Dingač-Skaramuča (Potomje), ITI Computers (Dubrovnik), Ostrea (Ston), Poljopromet (Metković), Prestige Trade (Dubrovnik), Tonikom (Dubrovnik), VSP Video (Dubrovnik) i Esculap-Teo (Čilipi).

U ime nagrađenih zahvalio se Đuro Bratičević, iskoristivši priliku kako bi se požalio na situaciju poslije 1. srpnja.
– Ušli smo u EU, a nismo ravnopravni s ostalim poduzetnicima u Hrvatskoj, prometno smo izolirani i odvojeni. Mi danas imamo kaos na graničnim prijelazima jer se carinske službe nisu pripremile – kazao je Bratičević, dodavši kako Ploče, Metković i Opuzen jesu u EU, a Dubrovnik nije.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

Bivši ministar Goran Marić doživio srčani udar, ugrađena su mu četiri stenta

Dulist

REDOVNA SKUPŠTINA DPDS-a ‘Vlada optimizam. Dnevno se proda oko 2 i pol tisuće ulaznica za zidine’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija