Aktualno

Nagrađeni najbolji županijski poduzetnici

Nagrađeni najbolji županijski poduzetnici

Na svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća Županijske komore Dubrovnik uručena su priznanja najuspješnijim tvrtkama na području Dubrovačko-neretvanske županije za 2012. godinu.

U kategoriji velikih trgovačkih društava Zlatna kuna pripala je Zračnoj luci Dubrovnik koja je bila i jedina nominirana. Među srednjim trgovačkim društvima Zlatnu kunu osvojio je Importanne Resort iz Dubrovnika, i to u konkurenciji Grand Hotela Park i Hotela Lapad. Zlatnu kunu u kategoriji malih trgovačkih društava dobila je tvrtka Newrest Dubrovnik iz Čilipa, a u još su nominirani bili i Hotel Osmine iz Slanog te Nautika iz Dubrovnika.

Istom prilikom dodijeljena su i posebna priznanja za dugogodišnje uspješno poslovanje i doprinos hrvatskom gospodarstvu tvrtkama Vrtlar iz Dubrovnika povodom 60. obljetnice poslovanja i Hotelu Excelsior povodom 100. obljetnice osnutka.

Županijska komora ove godine po prvi put dodijelila je i priznanje Dubrovačka vidra tvrtkama koje uspješno posluju više od 20 godina, a dobitnici su Com Eng (Dubrovnik), Con-Teh (Dubronik), Dingač-Skaramuča (Potomje), ITI Computers (Dubrovnik), Ostrea (Ston), Poljopromet (Metković), Prestige Trade (Dubrovnik), Tonikom (Dubrovnik), VSP Video (Dubrovnik) i Esculap-Teo (Čilipi).

U ime nagrađenih zahvalio se Đuro Bratičević, iskoristivši priliku kako bi se požalio na situaciju poslije 1. srpnja.
– Ušli smo u EU, a nismo ravnopravni s ostalim poduzetnicima u Hrvatskoj, prometno smo izolirani i odvojeni. Mi danas imamo kaos na graničnim prijelazima jer se carinske službe nisu pripremile – kazao je Bratičević, dodavši kako Ploče, Metković i Opuzen jesu u EU, a Dubrovnik nije.

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist