DuList IN

Nagrada “Đon Obraz” “Previševu” i “Matuševu”!

Župski karnevo razbio je ovogodišnje dubrovačko kišno prokletstvo maškaravanja i, ne prekidajući tradiciju predstavljanja dubrovačkoj javnosti, svoj program sa Straduna preselio u Gradsku kavanu.

U svom prepoznatljivom stilu, Župljani su bili šaroliki i vizualno atraktivni. Zombiji, Ulazak Hrvatske u EU, Euroskeptici, Dvorske lude, Piloti i stjuardese Dubrovnik Airlinesa i mnogi drugi napunili su Gradsku kavanu, a svojim tradicionalnim testamentom Župljani su uspijeli nikome ne ostati dužni.

– Kakvo je stanje u koaliciji? Sranje. Svako malo haenes ga zakukurikne esdepeu! A Kako Milanović to podnosi? K'o Splićani Kerumovu zimu!

Kačilo se u testamentu svakoga i bez milosti. Svoju porciju dobili su predsjednik Josipović, premijer Milanović i ostali članovi Vlade, ali i neki bivši vladajući.

– Što će se mijenja' u izbornom zakonodavstvu? Ukida se izborna jedinica Mirogoj, a uvodi izborna jedinica Remetinec!

U svečanom dijelu programa proglašeni su dobitnici nagrade Đon obraz za životno nedjelo, koja se dodjeljuje „istaknutim pojedincima koji se u facu rugaju narodu, a stoka sitnog zuba sve to još i masno plača“.

Ovogodišnji dobitnici nagrade su „Mate Previšev“, za „šporska, pardon šporka dostignuća, zaradio je vreću eura za nogometnu izbornu farsu, a sad nosi ganz neu mercedesa, a najplaćeniji je igrač u povijesti Župe, iako nikad nije loptu ni nabio nogom“.

Drugi dobitnik je „Frane Matušev, naš vodeći frulaš“, a koji je nagradu zaslužio „za ustrajno i sustavno uzvisivanje Dubrovnika u Saboru, već godištima preplaćen za uvlačenje premijerima i premijericama“.

U posebnoj emisiji „Neđejom u tri“ gostovao je župski Željko Ker-um. Tako je Ker-um komentirao stanje u svom Splitu riječima:
– Što je to 'ijadu slom'jenih na šesto 'ijada nogu? 'Ko je slomio jednu, ima i drugu i 'odaj da'je!

– Čuvaju kamenjar da se poskoci legu! – kazao je Ker-Um komentiravši problem golfa na Srđu.

Usporedio je Ker-Um podizanje najvišeg Isusa na Marjanu s Vlahušićevim križnim putem prema Srđu.
– Is'sa ti, pa znamo mi šta svitu triba. Danas je sve biznis i šoubiznis! Šta veći Isus veća reklama, više glasača i mandata! Andro mudruje, bolje jedan veliki Is's, ricast ovako ki ja, nego dvan'es' malih – kazao je Ker-Um, a u program mu se izravno javila i seke Nevenka.

Kako je bilo na festi Župskog karnevala u Gradskoj kavani pogledajte u fotogaleriji našeg Zvonimira Pandže.

Pročitajte još

Stiže li Game of Thrones opet u Dubrovnik?

Dulist

MALENOM BALDU STIŽE BRAT Marin i Kristina Čilić čekaju drugo dijete

Dulist

PROLJETNI ĐIR GORNJIM SELIMA Besplatno vođenje novom pješačkom stazom

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija