Aktualno

NAGLA PROMJENA Temperatura će ići ispod nule, u Dubrovniku za vikend umjerena opasnost od hladnog vala

NAGLA PROMJENA Temperatura će ići ispod nule, u Dubrovniku za vikend umjerena opasnost od hladnog vala

U četvrtak se očekuje velika promjena vremena, a temperature će znatno pasti. Prema prognozi DHMZ-a za Dubrovnik je posebno za subotu i nedjelju najavljena umjerena opasnost od hladnog vala. Temperatura će se u Dubrovniku u jutarnjim i popodnevnim satima četvrtka kretati od 12 do 14 stupnjeva Celzijusa te će u večernjim satima naglo pasti na svega 3 stupnja. U petak će temperatura u jutarnjim satima dosegnuti nulu, ali i poći na -1 stupanj. Hladnoća će se nastaviti i početkom tjedna.

U četvrtak prijepodne na zapadu promjenjivo i pretežno oblačno, uz slab snijeg u gorju te rijetku kišu na obali. Zapuhat će sjeveroistočni vjetar, na sjevernom Jadranu mjestimice jaka bura s olujnim udarima, pod Velebitom i orkanskim, koja poneku pahulju snijega može donijeti i na obalu. Temperatura od 5 do 10°C, u gorju od -4 do 1°C, uz daljnje zahladnjenje prema kraju dana, piše Index.

U Dalmaciji ujutro postupni prestanak kiše i djelomično razvedravanje, popodne i uz sunčana razdoblja. Na sjevernom dijelu zapuhat će bura te će se do sredine dana širiti na jug, i pojačati, pa će nerijetko biti i olujnih udara. Temperatura od 8 do 13°C, uz jačanje bure još niža.

Na jugu Hrvatske prijepodne oblačno s kišom i grmljavinom, sredinom dana postupno će prestati, a naoblaka se smanjiti. U noći i ujutro puhat će umjeren do jak južni i jugozapadni vjetar. Popodne će okrenuti na buru koja će jačati, a potkraj dana bit će i olujnih udara. Temperatura od 9 do 14°C, u padu prema kraju dana.

Nastavak tjedna: Još hladnije

Idućih dana na kopnu osjetno hladnije pa će i dnevna temperatura nerijetko biti ispod 0°C. Puhat će umjeren, povremeno i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, uz prevladavajuće sunčano vrijeme.

Na Jadranu vjetrovito i hladnije od prosječnoga za ovaj dio veljače. Puhat će većinom jaka bura s olujnim i orkanskim udarima. U nedjelju će postupno slabjeti, najprije na sjeveru. Bit će djelomice sunčano, u nedjelju i pretežno sunčano, a prolazno jače naoblačenje najvjerojatnije je potkraj petka i u subotu.

Više pročitajte ovdje.

Pročitajte još

UPOZORENJE POREZNE UPRAVE Šire se lažne poruke o povratu poreza

Dulist

Franković čestitao odbojkašicama: Svima ste pokazale da tamo itekako pripadate

Dulist

NAGRAĐEN PROTO-ARCH Priznanje za spomen obilježje poginulom vatrogascu Goranu Komlencu

Dulist