Aktualno

BAČIĆ O HGK ‘Malim poduzetnicima će se postupno ukinuti članarina’

Branko Bačić

U Vladi je ove srijede održan sastanak vladajuće većine, a nakon sastanka medijima se obratio HDZ-ov Branko Bačić. On je uvodno rekao kako su na sastanku razgovarali o nekoliko tema te kako su upoznati s aktivnostima Stožera civilne zaštite.

Medije je zanimao razgovor koalicijskih partnera o ukidanju obveznog članstva u HGK. Kako je rekao Bačić, ići će se u postupno ukidanje za male poduzetnike dok se za velike planira daljnje rasterećenje i smanjivanje iznosa članarine, piše Telegram.

’Stav je da se postupno ide s ukidanjem obvezne članarine’

Bačić je rekao kako se planira dati naputak Ministarstvu gospodarstva da krene u izradu novog zakona o HGK.

-Naglasili smo potrebu da Ministarstvo gospodarstva krene u izradu novog zakona o HGK – rekao je Bačić, dodavši i kako će se ići u postepeno smanjenje članarina.

-Stav je da se postupno ide s ukidanjem obvezne članarine za male poduzetnike, a sam prag na kojemu će biti ukidanje članarine ćemo utvrditi. Za velike bi isto išli ka daljnjem rasterećenju i smanjivanju iznosa članarine – rekao je Bačić i predstavio plan prema kojemu, očito, neće biti ukidanje članarina za sve.

Zakon u javnoj raspravi do 1. svibnja

-Druge postavke se temelje na okretanju komore tržištu i boljem korištenju EU fondova iz kojih bi se komora mogla financirati – rekao je i dodao kako je to jedan okvir na temelju kojeg će ministarstvo pripremiti zakonski okvir.

-Naš je cilj da kroz travanj, najkasnije 1. svibnja sam zakon ide u javnu raspravu kako bi ga prije ljetne stanke mogli raspraviti – kazao je Bačić.

Dodao je kako bi za velike poduzetnike ostavili određeni iznos članarine koji bi predstavljao daljnje financijsko rasterećenje, ali i koji bi bio obvezan s obzirom na usluge koje bi Komora predstavljala i pomagala tim poduzetnicima. To je okvir oko kojega ćemo se još dogovarati”, dodao je Bačić. Zaključio je kako je Dario Hrebak bio na sastanku i kako je zadovoljan razgovorom.

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] VERONIKA KARAČ Dubrovnik će uvijek biti dio mene

Nora Di Leo

MISA VEČERE GOSPODNJE ‘Isusov život je sažet u glagolu ljubiti’

Dulist