Aktualno

BAČIĆ O HGK ‘Malim poduzetnicima će se postupno ukinuti članarina’

Branko Bačić

U Vladi je ove srijede održan sastanak vladajuće većine, a nakon sastanka medijima se obratio HDZ-ov Branko Bačić. On je uvodno rekao kako su na sastanku razgovarali o nekoliko tema te kako su upoznati s aktivnostima Stožera civilne zaštite.

Medije je zanimao razgovor koalicijskih partnera o ukidanju obveznog članstva u HGK. Kako je rekao Bačić, ići će se u postupno ukidanje za male poduzetnike dok se za velike planira daljnje rasterećenje i smanjivanje iznosa članarine, piše Telegram.

’Stav je da se postupno ide s ukidanjem obvezne članarine’

Bačić je rekao kako se planira dati naputak Ministarstvu gospodarstva da krene u izradu novog zakona o HGK.

-Naglasili smo potrebu da Ministarstvo gospodarstva krene u izradu novog zakona o HGK – rekao je Bačić, dodavši i kako će se ići u postepeno smanjenje članarina.

-Stav je da se postupno ide s ukidanjem obvezne članarine za male poduzetnike, a sam prag na kojemu će biti ukidanje članarine ćemo utvrditi. Za velike bi isto išli ka daljnjem rasterećenju i smanjivanju iznosa članarine – rekao je Bačić i predstavio plan prema kojemu, očito, neće biti ukidanje članarina za sve.

Zakon u javnoj raspravi do 1. svibnja

-Druge postavke se temelje na okretanju komore tržištu i boljem korištenju EU fondova iz kojih bi se komora mogla financirati – rekao je i dodao kako je to jedan okvir na temelju kojeg će ministarstvo pripremiti zakonski okvir.

-Naš je cilj da kroz travanj, najkasnije 1. svibnja sam zakon ide u javnu raspravu kako bi ga prije ljetne stanke mogli raspraviti – kazao je Bačić.

Dodao je kako bi za velike poduzetnike ostavili određeni iznos članarine koji bi predstavljao daljnje financijsko rasterećenje, ali i koji bi bio obvezan s obzirom na usluge koje bi Komora predstavljala i pomagala tim poduzetnicima. To je okvir oko kojega ćemo se još dogovarati”, dodao je Bačić. Zaključio je kako je Dario Hrebak bio na sastanku i kako je zadovoljan razgovorom.

Pročitajte još

LAPADSKA OBALA BEZ PUMPE Po gorivo za barku do Sobre ili Komolca?

Leona Rašica

FRANKOVIĆ: ‘Gradu još nije stiglo rješenje Upravnog suda za Lapadsku obalu, naći ćemo način za nastavak radova’

Dulist

CHEF MARIJO CURIĆ ZA DULIST ‘Mislim da će nakon pandemije posjetitelji još dublje poštovati našu industriju’

Iva Dedo

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija