Aktualno

NADZOR U SEZONI Porezni inspektori pojačano protiv utaje poreza!

NADZOR U SEZONI Porezni inspektori pojačano protiv utaje poreza!

Porezna uprava najavljuje pojačane nadzore izdavanja računa kroz sustav fiskalizacije tijekom cijele turističke sezone.

Naime, ističu kako siva ekonomija predstavlja velik problem u cijeloj Europi pa i u Republici Hrvatskoj. Stoga Porezna uprava nastavlja s provođenjem nadzornih aktivnosti iz svoga djelokruga. Nadzori će se obavljati kontinuirano tijekom cijele ljetne sezone, u sve dane (uključujući i vikende) u vremenu od 0 do 24 sata, kako na Jadranu tako i u unutrašnjosti zemlje.
-Posebna pozornost u provedbi nadzora, koje provodi Porezna uprava, bit će usmjerena na nadzore u djelatnosti ugostiteljstva, trgovine, iznajmljivanja (smještaja i drugih pokretnina), prijevoza i drugih uslužnih djelatnosti. U koordiniranim akcijama s Carinskom upravom, pratit će se i nadzirati sva značajnija događanja posebno festivali na kojima se okuplja veliki broj stranih i domaćih posjetitelja – navode iz Porezne uprave.
Napominju i kako je vrijeme prilagodbe na na Zakon o fiskalizaciji u prometu gotovinom odavno prošlo, no još uvijek određeni broj poreznih obveznika izbjegava evidentiranje prometa i plaćanje poreza na štetu svih građana Republike Hrvatske!

-Tim svojim postupcima takvi porezni obveznici potiču sivu ekonomiju i nelojalna su konkurencija urednim poreznim obveznicima – navode iz Porezne uprave. Porezni inspektori će, osim nadzora fiskalizacije, provoditi i nadzore naplate kod obveznika koji imaju evidentirane nepodmirene obveze javnih davanja. Poduzimat će se sve mjere sukladno zakonu, naročito prema neizdavateljima računa, odstupanja stanja blagajni u odnosu na evidentirani promet te u slučajevima evidentiranih nepodmirenih dugovanja prema Državnom proračunu.

Građane pozivaju da i dalje sudjeluju u suzbijanju utaje poreza, odnosno da nastave prijavljivati nepravilnosti putem besplatnog telefona 0800- 1001, web servisa „Pišite nam“ ili dolaskom u najbližu ispostavu Porezne uprave.

Pročitajte još

[FOTO] NA KAMPUSU Mladi sudjelovali u ‘Europskoj priči o izborima’

Dulist

Županija i Dubrovnik predstavljaju se na sajmu ATM u Dubaiju

Dulist

[FOTO] TUŽNO SJEĆANJE Položeni vijenci u spomen na poginule putnike ‘Aurore’

Dulist