Županija

NADA MEDOVIĆ POTVRDILA ŽUPANU: Grad će održati Večeru od Kandelore

nada medovic zupan

Vladinu povjerenicu za grad Dubrovnik, Nadu Medović, inače pročelnicu Gradskog vijeća, primio je danas župan Nikola Dobroslavić.

Tom prilikom Medović je istaknula da je svjesna zadaće koju joj je povjerila Vlada ovim imenovanjem i da ju je spremna obaviti odgovorno i na najbolji način. Zauzimat će se za mirno i stabilno funkcioniranje Grada i osiguravanje uvjeta za neometano djelovanje svim proračunskim korisnicima, rekla je te dodala da će Grad organizirati tradicionalnu Večeru od Kandelore kako bi se ta pozitivna tradicija održala kao i svake godine pred veliku Festu sv. Vlaha.

Župan je, navodi se u priopćenju Dubrovačko-neretvanske županije, pozdravio taj pristup i naglasio da su Grad i njegova tradicija neprolazne vrjednote, a da su političke i druge garniture prolazne.

-Ništa pojedinačno ili osobno ne smije biti ispred Grada, svaka manifestacija mora se prilagođavati Gradu i njegovom naslijeđu, pogotovo sv. Vlahu, a nikako da se Grad i sv. Vlaho nekome ili nečemu prilagođavaju – rekao je Dobroslavić.

 

 

Pročitajte još

Mljećani: ‘Nedostaje nam vrtić, veterinarska ambulanta, javni bilježnik, kino i još mnogo toga!’

Dulist

The Guardian uvrstio Cavtat na listu najljepših obalnih gradova i mjesta

Dulist

[FOTO] TRATAMENAT ZA DAN ŽUPANIJE Pogledajte koga je župan ugostio na svečanom objedu

Dulist