Aktualno

NACIONALNI PARK MLJET Ivan Sršen imenovan novim ravnateljem

ivan srsen mljet

Dipl. ing. strojarstva Ivan Sršen imenovan je novim ravnateljem Javne ustanove ‘Nacionalni park Mljet’ na razdoblje od četiri godine čije je Rješenje donijelo Ministarstvo zaštite okoliša i energetike.

Novi je ravnatelj u razgovoru za DuList izjavio kako postoji ‘dosta projekata koji su započeti i koje tek treba pokrenuti’.

– U Nacionalnom parku Mljet postoji dosta projekata koje treba riješiti. Prije nego što sam došao na mjesto ravnatelja, obavljao sam dužnost direktora u komunalnim tvrtkama na otoku Mljetu, točnije u tvrtki Komunalno Mljet po pitanju vodoopskrbe. Činjenica je kako pitke vode na otoku nema, što ljudi shvaćaju zdravo za gotovo. To nije možda veliki problem, ako govorimo o vodi za piće. Međutim, kad je u pitanju požar, stvara se ogroman problem. Zbog očuvanja prirode, kao prvi čovjek NP Mljet, moram inzistirati prema Hrvatskim vodama, da se taj problem riješi, ali i nadalje problem kanalizacije kako bi se zaštitilo priobalje i more – rekao je Sršen i dodao kako je jedan od problema ‘manjak komunikacije između jedinica lokalne samouprave i uprave’.

– Volio bih da se moja Uprava zapamti po stabilizaciji odnosa sa stanovništom jer ih ne želimo uzimati zdravo za gotovo. Htio bih uključiti lokalno stanovništvo u rad nacionalnog parka Mljet u raznoraznim projektima kako bi se vidjelo da NP Mljet živi kroz stanovništvo i kroz zaštitu prirode – naglasio je Sršen.

Ivan Sršen rođen je 1979. godine i živi u Nacionalnom parku Mljet, točnije u Solinama. Diplomirao je na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu, oženjen je i otac troje djece. U slobodno vrijeme pjeva u klapi te djeluje u dobrovoljnom vatrogasnom društvu.

Podsjetimo, na natječaj za izbor i imenovanje ravnatelja/ice objavljen 23. kolovoza 2017. godine pristiglo je pet prijava, od čega su sve bile pravovaljane. Stručno povjerenstvo, koje je imenovao ministar, je nakon uvida u dostavljenu natječajnu dokumentaciju objavilo poziv na razgovore s kandidatima. Na razgovore su se odazvali svi kandidati, koji su predstavili svoj program rada za mandatno razdoblje.

Nakon provedenih razgovora Povjerenstvo je sastavilo Izvješće o provedenom javnom natječaju, u kojemu je kandidat Ivan Sršen ostvario najviši broj bodova. U svom programu rada i razvoja za mandatno razdoblje kao glavne ciljeve ističe prikupljanje i obrađivanje podataka u vezi sa zaštitom prirode i utjecajima na zaštićeno područje i ekološku mrežu Natura 2000, odgojno obrazovne i promidžbene aktivnosti, programe i projekte u području zaštite prirode te daljnje jačanje suradnje na lokalnoj razini i Općinom Mljet.

Foto: Ivan Sršen Arhiva

Pročitajte još

U SPOMEN GORANU KOMLENCU Više od 250 trkača sudjelovalo u utrci u Orašcu

Dulist

[FOTO] PREDSTAVLJEN ROMAN ‘BLANK’ Životna ispovijest glumca Feđe Štukana

Dulist

DOBRE VIJESTI ZA VOZAČE Od utorka niže cijene goriva

Dulist