Aktualno

Nabavljena oprema za prevenciju onečišćenja mora i procjenu morskog eko sustava

U okviru projekta CASCADE, koji se realizira iz programa prekogranične suradnje INTERREG Italija-Hrvatska, Dubrovačko-neretvanska županija nabavila je opremu vrijednu 836 tisuća kuna. Riječ je o opremi namijenjenoj prevenciji onečišćenja i požara na moru te opremi koja se koristi za procjenu stanja morskog eko sustava. U prostorijama Javne vatrogasne postrojbe Dubrovačko primorje potpisani su ugovori o korištenju te prezentirana nabavljena oprema.

Župan Nikola Dobroslavić potpisao je sporazum o korištenju s predsjednikom vatrogasne zajednice Dubrovačko-neretvanske županije Ivom Franušićem. Naime, u sklopu projekta CASCADE, nabavljeno je, između ostaloga, novih 300 metara zaštitne brane za slučajeve onečišćenja mora, pomoćna brodica, brodski kontejner, skimer, odijela za intervencije prilikom poplava, vanbrodski motor i druga potrebna oprema koja je ustupljena na korištenje vatrogascima s područja Dubrovačkog primorja. Za potrebe Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode nabavljen je podvodni dron i ronilačka oprema te je sporazum o korištenju sa županom Dobroslavićem potpisala ravnateljica ustanove Marijana Miljas Đuračić.

–  Ova oprema pokazatelj je našeg kontinuiranog ulaganja u potrebe, kako naših vatrogasaca, tako i zaštite prirode. Riječ je o opremi koja će biti vrlo korisna i koja je, naravno, jako važna. Napomenut ću i kako smo dosad, iz europskih sredstava, financirali i Centar za obuku operativnih snaga u Kuli Norinskoj, i Centar za obranu od poplava u Opuzenu, a nabavili smo i opremu za potrebe naših snaga Civilne zaštite. I to su, svakako, benefiti našeg članstva u Europskoj uniji. Čestitam i našoj agenciji DUNEA, i našim ustanovama, i Vatrogasnoj zajednici i, naravno, s provedbom ovakvih projekata nastavit ćemo i dalje’ – rekao je ovom prilikom župan Nikola Dobroslavić.

 

Izvor: Dubrovačko-neretvanska županija 

Pročitajte još

Libertas pojačava polaske ‘šestice, uvodi i svakodnevnu noćnu liniju

Dulist

OD 9 DO 13:30 U nedjelju se zbog Du Motiona zatvaraju pojedine prometnice

Dulist

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist