Kultura

NA VELIKU SCENU Stiže gostujuća predstava ‘Propovijed’

Ovu srijedu, 5. travnja, na Veliku Scenu Kazališta Marina Držića od 20 sati zaigrat će gostujuća predstava ‘Propovijed’. Radi se o predstavi u režiji Branka Ivande te izvedbi Siniše Popovića, Ivice Pucara i Ane Perković.
Ova dramska komedija s dva lika Billa C. Davisa, fokusira se na sukob generacija i mišljenja između lokalnog župnika pred mirovinom i idealističkog mladog đakona koji mu je dodijeljen. Otac Tim Farley vrlo je popularan među svojim župljanima zbog svog šarma, duhovitosti, opuštenosti i zabavnih (ali bez izazova) propovijedi. Dolson je mangup koji želi promijeniti Crkvu. Uživa napadati Farleyjevu “teologiju pjesme i plesa” i postavljati neugodna pitanja poput: Zašto žene ne bi mogle biti svećenici? Zašto propovijedi moraju podilaziti župljanima? Čemu služe biskupovi savjetnici? itd. Na zabavan, ali i izazovan način, ova komična drama propitkuje stavove koji su vječiti prijepor unutar crkve, ali i svijeta. Svaki čovjek ima nešto naučiti drugoga pa i o tome kako vršiti svoje (svećeničke) dužnosti, navode iz KMD.
Ulaznice su dostupne na blagajni KMD-a te na ulaznice.hr.
Foto: KMD/Fb

Pročitajte još

VEČER ŠPANJOLSKE GLAZBE Gitarist Zlatko Josip Grgić nastupa u Dvoru

Dulist

U SALOČI OD ZRCALA Počinju ‘Dani poezije’

Dulist

[FOTO] POKLON LOPUĐANIMA Prvi ovogodišnji koncert u crkvi sv. Nikole

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija