Kultura

Odigrana repriza ‘Krijesnice’, posebno prilagođena za osobe s invaliditetom

U Kazalištu Marina Držića u subotu je odigrana repriza predstave ‘Krijesnice’ koja je bila posebno prilagođena za osobe s invaliditetom u cilju promocije i podrške ravnopravnosti u našoj zajednici.
– Predstava autorice Tene Štivičić, u režiji Paola Tišljarića, bila je prilagođena slijepim (audiodeskripcijom putem slušalica) i gluhim (posredstvom tumača znakovnog jezika) osobama. Ova izvedba omogućena je unutar projekta “Integralno kazalište” koji provodi Udruga “Poseban prijatelj” Dubrovnik u partnerstvu s Centar UP2DATE iz Zagreba & KMD-om uz financijsku podršku Grada Dubrovnika, navode iz KMD.
Radnja drame ‘Krijesnice’ događa se u zračnoj luci koja je, iako simbolizira slobodu kretanja i doživljavanja, strogo kontrolirano mjesto. Krijesnice tematiziraju tranzicijski prostor i vrijeme, snalaženje i nesnalaženje u njima. Ljudi se susreću u zračnoj luci i, prisiljeni na čekanje, jedni drugima staju na put i utječu na sudbine. Autorica teksta je Tena Štivičić, jedna od najznačajnijih i najizvođenijih hrvatskih suvremenih autorica – ovaj tekst praizveden je 2007. godine i napisan ekskluzivno za Zagrebačko kazalište mladih.
Foto: Facebook KMD 

Pročitajte još

[FOTO] Srednjoškolci se na zabavan način upoznavali s baštinom Dubrovnika

Dulist

U SUBOTU U TEATAR! Alma Prica u sapunici ‘Španjolski komad’

Dulist

EVO ŠTO VAS ČEKA Zanimljiva gostovanja u Kazalištu Marina Držića

Dulist