Kultura

‘NA TERAPIJI’ Zasluženi pljesak glumcima na prvoj ovosezonskoj premijeri KMD-a

'NA TERAPIJI' Zasluženi pljesak glumcima na prvoj ovosezonskoj premijeri KMD-a

Prva ovosezonska premijera u Kazalištu Marina Držića ‘Na terapiji’ u režiji Nenni Delmestre prema tekstu suvremenog argentinskog autora mlađe generacije Matiasa Del Federica održana je u petak navečer te je pokupila velik pljesak dubrovačke publike.

Predstava o odnosu između tri bračna para na zajedničkoj terapiji bavi se vječnom temom međuljudskih odnosa, a dubrovačka publika ju je pozdravila s odobravanjem.

Nakon odgledane premijere Matias Del Federico izjavio je kako je oduševljen predstavom.
– Predstava ima drukčiji ritam nego neke druge verzije koje sam gledao ranije. Međutim, pokazalo se po reakciji publike da to sjajno funkcionira. Posebno mi se sviđa zanimljiv kraj koji nisam još dosad nigdje vidio – rekao je Del Federico.

I redateljica Nenni Delmestre istaknula je kako je prezadovoljna premijerom.
– Publika je tijekom cijele izvedbe reagirala sjajno i glumce nagradila zasluženim velikim pljeskom. Ova predstava trebala bi imati dug život ne samo na ovoj pozornici, već i na drugim u Hrvatskoj. Predstava se bavi vrlo bitnim pitanjima naše stvarnosti i na neki način je aktivistička, koliko to umjetnost može biti – kazala je Delmestre.

U predstavi igraju Zdeslav Čotić, Glorija Šoletić, Edi Jertec, Nika Lasić, Mirej Stanić i Hrvoje Sebastijan. Na predstavi su, uz redateljicu Nenni Delmestre, radili i njeni stalni suradnici Lina Vengoechea (scenografija, kostimografija i izbor glazbe) te Zoran Mihanović (oblikovatelj svjetla).

Reprizna izvedba predstave održat će se u nedjelju 29. listopada u 19 sati.

Pročitajte još

[FOTO] Dubrovački muzeji prvi put obilježili Noć tvrđava

Dulist

REPRIZA VEČERAS U TEATRU U potrazi za Cvijetom Zuzorić

Dulist

(FOTO) RADIONICA U UMJETNIČKOJ GALERIJI Osnovnoškolci izradili artističku instalaciju

Dulist