DuList IN

NA TEMU ‘OBITELJ’ Udruga ‘Cavtatske mame’ organizirala predivnu večer

NA TEMU 'OBITELJ' Udruga 'Cavtatske mame' organizirala predivnu večer

Prva Dječja božićna izložba u Cavtatu na temu ‘Obitelj’ je bila nadahnuće za svih nas kroz dječje radove koji su precizno prikazali značaj obitelji iz njihove najiskrenije perspektive – pišu nam Cavtatske mame, koje su sinoć organizirale zaista zanimljivu večer!

Izložba je započela sa živim jaslicama u kojima su sudjelovala djeca iz cijele županije, Josip i Marija su bili obučeni u konavske nošnje… Josip je krstio Badnjak, kako se to već tradicionalno radi u Konavlima, a tri kralja koja su bila obučena u tri različite nošnje (primorsku, župsku i konavosku) su prinosili darove (plodove zemlje specifične za naš kraj: naranče,masline,šipak…).

Mali anđeli su bili već smješteni na pozornici, a žive jaslice su bila pozadina cijele izložbe do kraja programa. Gosti izložbe su bila djeca iz Kulturno-umjetničkog društva iz Orašca koji su izveli Linđo u primorskim nošnjama, a program je začinio kvartet iz Umjetničke škole Luka Sorkočević pod vodstvom prof. Đive Kušelj.

Izložbu je otvorio predstavnik Općine Konavle Božo Lasić uz riječi potpore predstavnika Dubrovačko neretvanske -županije Iva Klaića. Uz to, naše poznate umjetnice Romana Milutin Fabris i Ivana Jovanović Trostman, koje su bile članice žirija, dodjelile su nagrade za četiri najbolja rada.

– Na izložbi smo imali i gostujuće radove iz Doma Marina Držića u Dubrovniku na čijim radionicama je sudjelovalo pedesetak djece – ističe nam jedna od Cavtatskih mama, Kristina Martinović.

Svečanost je završila u 18.30 uz pregršt lijepe pjesme i plesa,čašćenja,pozitivne energije i pravog blagdanskog raspoloženja, a izložba kao takva je bila najbolji podsjetnik na temeljne ljudske vrijednosti kojima težimo, a to su obitelj, ljubav i podrška.

Pročitajte još

Tradicionalan recept za ove blagdane donosi Maskeron

Dulist

KRISTINA ČORAK DONOSI Tradicionalne slastice s modernim twistom

Dulist

NOVA-STARA PJESMA ATLANTIDE Uz nebeske rođendane Alana i Davora!

Ivana Mijić Vulinović