Aktualno

Na rijeci Ljutoj održava se radni piknik za sve ljubitelje prirode

Udruga Agroturizam Konavle ovu subotu 13. svibnja, s početkom u 16 sati organizira „Radni piknik na rijeci Ljutoj“. Svi ljubitelji prirode koji žele pomoći urediti prostor za uspostavu Konavoskog eko parka“ mogu se pridruži ovoj akciji.

Inače, „Konavoski eko park“ će biti rekreativna zona koja je namijenjena lokalnom stanovništvu i posjetiteljima sa željom da postane centralno mjesto javnih događanja, manifestacija, umjetničkih kolonija, prostor za provođenje edukacijskih radionica i škole u prirodi, a moći će poslužiti i kao poligon stručnim i znanstvenim institucijama za realizaciju projekata zaštite biljnih i životinjskih vrsta i promociju poljoprivrede.

Svi oni koji se žele priključiti akciji raščišćavanja raslinja trebaju doći u kušaonicu vina Vodopić odakle će zajednički poći na lokaciju. Radi bolje organizacije preporučuje se najava na e-mail: ured@agroturizam-konavle.hr ili na broj telefona: 095 124 6333 (Agroturizam Konavle).

Raščišćavanje prelijepog prirodnog krajolika prema planu i uputama krajobrazne arhitektice dr. Ines Hrdalo je planirano do 20 sati nakon čega slijedi druženje uz roštilj u kušaonici Vodopić.

Ovaj projekt do sada su podržale Općina Konavle, s kojom je Agroturizam Konavle prošle godine potpisao sporazum o partnerstvu na projektu „Konavoski ekološki park“, Ministarstvo poljoprivrede RH koje je kroz projekt „Gledam svoje Konavle 3“ osiguralo financijska sredstva namijenjena i raščišćavanju ovog prostora kao i izradi stručnog elaborata za izradu izvedbenog projekta.  Turistička zajednica Općine Konavle je kroz projekt „Proljeće u Konavlima 2023.“ također podržala ovaj projekt kao i za ostala događanja koja će se u okviru ovogodišnje manifestacije održati. Projekt „Konavoski eko park“ su podržale i  Hrvatske vode, vatrogasci Konavle, Čistoća i zelenilo Konavle, a zalaganjem članova Udruge agroturizam Konavle raščišćena je već prva dionica.

 

Pročitajte još

Obilježavamo Dan državnosti Republike Hrvatske

Dulist

Radno vrijeme Libertasovih prodajnih mjesta uz Dan državnosti

Dulist

HACKATON 2023 Prvo mjesto osvojila ekipa Unidu 1 i uređaj za prevenciju požara

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija