Zanimljivosti

‘NA PRVU’ ČUDNO Ovo je sastojak koji tortama daje božanstven okus

'NA PRVU' ČUDNO Ovo je sastojak koji tortama daje božanstven okus

Postoji jedan sastojak koji će vašoj čokoladnoj torti dati nevjerojatan, kremast okus. No, ‘na prvu’, vjerojatno ćete odbiti tu pomisao.

Čarobni sastojak je, vjerovali ili ne – majoneza. Zvuči čudno, zar ne? No, kulinarski stručnjaci diljem svijeta tvrde kako upravo majoneza daje božanstven okus. Portal punkufer.hr donosi recept, kao i priču o povijesti dodavanja majoneze u torte. Pa, isprobajte!

Sastojci za čokoladnu tortu s majonezom:

400 grama brašna
135 grama gorkog kakaa
1 i ¼ čajne žličice sode bikarbone
¼ čajne žličice praška za pecivo
3 jaja
340 grama šećera
1 čajna žličica ekstrakta vanilije
250 ml majoneze
320 ml vode

Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 175 Celzijevih stupnjeva. Namastite lim za pečenje i stavite ga po strani.
2. U zdjeli pomiješajte brašno, kakao, sodu bikarbonu i prašak za pečenje.
3. U drugoj zdjeli mikserom istucite jaja, ekstrakt od vanilije i šećer oko tri minute i na velikoj brzini dok smjesa ne postane pahuljasta. Smanjite brzinu i dodajte majonezu. Ovdje saznajte kako napraviti tortu od krem sira i čokolade.
4. U smjesu postepeno dodajte preostale suhe sastojke i vodu dok ne dobijete jednoličnu masu. Prebacite smjesu u lim za pečenje, i pecite oko 30 minuta, odnosno dok ne primijetite da je biskvit gotov.
5. Pustite ga da se ohladi, pa ga premažite čokoladnom glazurom. Dobar tek!

Pročitajte još

U SRIJEDU Glazbeni kviz za sve generacije u Lazaretima!

Dulist

FRANO MAŠKOVIĆ DANAS SLAVI Mačak sretan rođendan!

Dulist

SVE VEĆA ROBOTIZACIJA PROIZVODNJE Što to znači za vrijedne ljudske ruke?

Dulist