Zanimljivosti

‘NA PRVU’ ČUDNO Ovo je sastojak koji tortama daje božanstven okus

005 torta branko

Postoji jedan sastojak koji će vašoj čokoladnoj torti dati nevjerojatan, kremast okus. No, ‘na prvu’, vjerojatno ćete odbiti tu pomisao.

Čarobni sastojak je, vjerovali ili ne – majoneza. Zvuči čudno, zar ne? No, kulinarski stručnjaci diljem svijeta tvrde kako upravo majoneza daje božanstven okus. Portal punkufer.hr donosi recept, kao i priču o povijesti dodavanja majoneze u torte. Pa, isprobajte!

Sastojci za čokoladnu tortu s majonezom:

400 grama brašna
135 grama gorkog kakaa
1 i ¼ čajne žličice sode bikarbone
¼ čajne žličice praška za pecivo
3 jaja
340 grama šećera
1 čajna žličica ekstrakta vanilije
250 ml majoneze
320 ml vode

Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 175 Celzijevih stupnjeva. Namastite lim za pečenje i stavite ga po strani.
2. U zdjeli pomiješajte brašno, kakao, sodu bikarbonu i prašak za pečenje.
3. U drugoj zdjeli mikserom istucite jaja, ekstrakt od vanilije i šećer oko tri minute i na velikoj brzini dok smjesa ne postane pahuljasta. Smanjite brzinu i dodajte majonezu. Ovdje saznajte kako napraviti tortu od krem sira i čokolade.
4. U smjesu postepeno dodajte preostale suhe sastojke i vodu dok ne dobijete jednoličnu masu. Prebacite smjesu u lim za pečenje, i pecite oko 30 minuta, odnosno dok ne primijetite da je biskvit gotov.
5. Pustite ga da se ohladi, pa ga premažite čokoladnom glazurom. Dobar tek!

Pročitajte još

DJELO VRIJEDNIH UČENIKA Skulptura ‘Komad mora’ krasi Pomorsko-tehničku školu

Dulist

Antonia Rusković Radonić osnovala udrugu ‘Prijatelji konavoske baštine’

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1816. Rođen književnik i biskup Mato Vodopić

Dulist