AktualnoUrednički izbor

Na prosvjedu poduzetnika i Dubrovčani, zahtijevaju ostavku ministra Ćorića

Na prosvjedu poduzetnika i Dubrovčani, zahtijevaju ostavku ministra Ćorića

Današnji krik je stvarno nadmašio sva naša očekivanja. Skupilo se puno ljudi. Naši članovi davaju izjave na live streamu o tome koliko im je dosta svega i zbog čega su ovdje došli. Šetajući se kroz gužvu čuje se: ‘Dosta je! Dajte nam da radimo!. Tu su i transparenti. Koliko god je razlog zbog kojeg smo se mi ovdje okupili loš, vlada pozitivna atmosfera. Svi su s maskama i paze te se sve odvija sukladno epidemiološkim mjerama protiv ekonomskih mjera Vlade RH – poručuje za DuList Vesna Lukić, regionalna koordinatorica udruge za Dubrovačko-neretvansku županiju s prosvjeda Glasa poduzetnika na zagrebačkom Trgu bana Jelačića gdje se okupilo više tisuća ljudi.

Na prosvjedu je, otkriva nam, i pedesetak Dubrovčana. Podrška je autobusima pristigla iz svih djelova Hrvatske, a prema njezinom saznanju vladajući se još uvijek nisu očitovali na samo događanje. Prosvjednici uz prestanak diskriminatornih mjera, redovito isplaćivanje naknada za zaposlene, ukidanje parafiskalnih nameta i obveznih članarina, zahtjevaju smjenu ministra gospodarstva Tomislava Ćorića.

Podsjetimo, među ostalim, hrvatski poduzetnici okupljeni oko ove udruge žele ukazati na netrasparetnost odluka Stožera cvilne zaštite RH npr. zbog čega kiosci i pekare mogu prodavati ‘coffie to go’, a kafići ne mogu ili zašto toplice mogu raditi, a teretane ne.

– Smatramo da im se treba dopustiti rad ili ih se obeštetiti – rekla je Lukić.

Mišljenja je da je ispravan potez uvođenje ekonomskih mjere prema kojima bi sve ostale profesije koje imaju preko 60 posto pad prometa bile obeštećene sukladno rezultatima u 2019. godini. Onima koji pak nemaju pad prometa od 60 posto, tj. imaju ispod, kaže, treba povećati iznos mjera za očuvanje radnih mjesta koje dobivaju s dvije na četiri tisuće kuna.

– Želimo reći, ne samo mi – članovi udruge za koju se možemo pohvaliti da ih ima 16 tisuća, već svi građani kako je dosta! – istaknula je.

Foto: Hrvoje Bujas/Facebook

Pročitajte još

[FOTO] Na Orsanu započeli radovi za hangar VK Neptuna

Dulist

OD PETKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

KUPAČI PITAJU Kada će se skalice postaviti na Lokrumu?

Dulist