Grad

Na Pilama predstavljeno vozilo za prijevoz osoba s invaliditetom

Na Pilama predstavljeno vozilo za prijevoz osoba s invaliditetom

Specijalizirano vozilo za prijevoz osoba s invaliditetom predstavljeno je jutos na Pilama.

Mogućnosti vozila prezentirali su zamjenik gradonačelnika Grada Dubrovnika Željko Raguž i pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport i civilno društvo Miho Katičić te djelatnici JP Libertas, a pred predstavnicima i štićenicima Udruge multiple skleroze dubrovačko-neretvanske županije, županijskog Društva distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize paralize i Udruge slijepih dubrovačko-neretvanske županije.

Prijevoz osoba obavljat će i koordinirati JP Libertas, a na temelju prethodno predanih zahtjeva Upravnom odjel za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo. Ukupni godišnji troškovi ove socijalne mjere stajat će oko 500 tisuća kuna, a financirat će se iz proračuna Grada Dubrovnika.

Provođenje mjere definirano je strategijom jedinstvene politike za osobe s invaliditetom Grada Dubrovnika, a provodit će se temeljem pravilnika o obavljanju prijevoza osoba s invaliditetom na području Grada Dubrovnika iz travnja ove godine.

Predstavljanju vozila na Pilama nazočile su i potpredsjednice Gradskog vijeća Olga Muratti i Matija Čale-Mratović te direktor JP Libertas Đuro Deranja.

Pročitajte još

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Andro Vidak na Orsuli je ostavio četiri apartmana! Ima nove velike planove za taj gradski park!

Barbara Đurasović

UŽIVO OD 10 SATI Pratite otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru

Dulist

JAVNI POZIV Grad sufinancira nabavu, instaliranje i ugradnju solarnih modula na obiteljskim kućama

Dulist