Grad

NA PET LOKACIJA ‘Pametna igrališta’ potiču na fizičku aktivnost

Dubrovačka razvojna agencija DURA d.o.o. u okviru projekta Smart City provodi projekt koji obična dječja igrališta pretvara u pametna dječja igrališta. Proizvod kanadske tvrtke Playbiba djecu putem mobilnih aplikacija potiče na povećanu fizičku aktivnost na igralištu.

Oznake su instalirane na pet dječjih igrališta: igralište u Vinogradarskoj ulici u Mokošici, na glavici Babinog kuka, u parku Luja Šoletića u Gružu, igralište na šetnici u Uvali Lapad te onom na Batali. Na svako igralište oznake su postavljene na postojeće sprave, a na drvenu ogradu postavljen je znak pametnog dječjeg igrališta s uputama za korištenje.

Druga funkcija aplikacije je pozadinsko prikupljanje podataka koji se u obliku mjesečnog izvješća dostavljaju nadležnom upravnom odjelu a iz kojih se može vidjeti koliko je sustav korišten, ali i koliko je korištena pojedina sprava na dječjem igralištu, što će biti korisno pri planiranju obnove igrališta te kupnji novih sprava u budućnosti. Podaci su u potpunosti anonimni, a način rada aplikacije usklađen je s GDPR direktivom o zaštiti osobnih podataka.

Projekt je prethodno uspješno implementiran na velikom broju dječjih igrališta u Sjevernoj Americi, Irskoj, Velikoj Britaniji i Izraelu.

Pročitajte još

KAKVA REKLAMA! CNN-ov Richard Quest: ‘Dubrovnik je, nema sumnje, dio našeg Čudesnog svijeta’

Dulist

Postanite dio projekta e-Dječja kartica ‘Mudrica’

Dulist

Grad sufinancira nabavu udžbenika srednjoškolcima

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija