Grad

Grad krenuo s isplatama mjesečne subvencije troškova stanovanja za 229 korisnika

Grad krenuo s isplatama mjesečne subvencije troškova stanovanja za 229 korisnika

Putem nadležnog Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Grad Dubrovnik krenuo je s isplatama mjesečne subvencije za troškove stanovanja ostalim socijalnim kategorijama za 229 korisnika, u ukupnom iznosu od 282.900,00 kuna.

Riječ je o subvenciji za mjesec ožujak za samce i obitelji slabijeg imovinskog statusa koji žive u unajmljenim stanovima u statusu podstanara, a koji u vlasništvu nemaju nekretnine. Mjesečni iznos subvencije iznosi 500 kuna za samca, 700 za dvočlano kućanstvo, 800 za tročlano i 1500 kuna za četveročlano kućanstvo i više, sve sukladno Mjerama socijalnog programa Grada Dubrovnika za 2021. godinu.

Pravo na subvenciju imaju građani čija ukupna mjesečna primanja po članu obiteljskog kućanstva u prethodnoj godini ne prelaze 50 posto iznosa prosječne mjesečne neto plaće u Republici Hrvatskoj, a svi uvjeti i načini ostvarivanja prava regulirani su Odlukom o ostvarivanju prava na subvenciju troškova najma stana osobama slabijeg materijalnog statusa.

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist