Aktualno

Na OFEL konferenciji 200 znanstvenika iz 27 država

Na OFEL konferenciji 200 znanstvenika iz 27 država

Na Sveučilištu u Dubrovniku danas je počela znanstvena konferencija iz korporativnog upravljanja i menadžmenta OFEL 2017.

Ova vodeća regionalna konferencija održava se u Dubrovniku 7. i 8. travnja na temu ‘The Paradoxes of Leadership and Governance in the Postmodern Society’ s fokusom na položaj i ulogu lidera u postmodernoj ekonomiji.

Naglasak konferencije je na suvremenom korporativnom upravljanju, menadžmentu i vodstvu koji moraju biti orijentirani na izgradnju održive konkurentnosti, ali istodobno vodeći računa o održivom razvoju i smanjivanju nejednakosti, te interesima svih interesno-utjecajnih skupina i društva u cjelini.

Ključni govornici ovogodišnje konferencije profesorica Marianne W. Lewis, dekanica londonske Cass Business School i Marc J. Epstein eminentni profesor s Rice University, Harvard University i INSEAD-a koji su svjetski autoriteti iz područja menadžmenta i korporativnog upravljanja.

Na konferenciji će sudjelovati Darko Tipurić, predsjednik programskog odbora konferencije OFEL, Davide Ravassi s Cass Business School, Frank Bezzina, dekan sa Sveučilišta u Malti, Lilian O. Wanderley sa Sveučilišta Recipe u Brazilu, Shann Turnbull s prestižnog Instituta za upravljanje iz Australije, Dejan Kružić sa splitskog Ekonomskog fakulteta, Nebojša Stojčić sa Sveučilišta u Dubrovniku, kao i mnogi drugi stručnjaci iz Hrvatske i svijeta.

Visoki pokrovitelji OFEL konferencije su predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta na čelu s ministrom Pavom Barišićem. Poseban znanstveni partner konferencije je i Academy of Management, vodeća svjetska znanstvena asocijacija iz područja menadžmenta. Partner je Akademska mreža korporativnog upravljanja u jugoistočnoj Europi (SEECGAN), jedno od najutjecajnijih udruženja znanstvenika i praktičara u vođenju i upravljanju organizacijama i poduzećima jugoistočne Europe.

Na konferenciji sudjeluje 200 znanstvenika i stručnjaka iz čak 27 država svijeta. Domaćini konferencije su CIRU – Centar za istraživanje i razvoj upravljanja i Sveučilište u Dubrovniku.

Pročitajte još

NOVI PROGRAM KINEMATOGRAFA DUBROVNIK Što pogledati u kinima?

Dulist

Odjel za pružanje palijativne skrbi proslavio deset godina

Dulist

‘SNOVITI GRAD’ Izložba posvećena sv. Ivanu Pavlu II.

Dulist