Kultura

NA ODJELU ZA MLADE U KNJIŽNICAMA Kreću interaktivne pričaonice za Ukrajince

Odjel za djecu i mlade Dubrovačkih knjižnica organizira ciklus pričaonica za izbjeglice iz Ukrajine. Program će voditi magistra ukrajinskog jezika i književnosti Marinka Ulaga u suradnji s Ivanom Puharić, također magistrom ukrajinskog jezika.Prva pričaonica će se održati u srijedu, 23. ožujka s početkom u 17:30 u prizemlju Narodne knjižnice Grad, a namijenjena je djeci od 6 do 10 godina.

Na pričaonicama će se čitati bajke na ukrajinskom jeziku, a polaznici će imati priliku naučiti pozdrave i osnovne riječi na hrvatskom jeziku. Na prvom susretu pročitat će se bajka “Djed i repa” autora Alekseja Tolstoja. Cilj je najmlađima olakšati integraciju u novo društvo pomoću interaktivnih pričaonica.

S obzirom na veliku zainteresiranost ukrajinskih roditelja za učenjem hrvatskoga jezika, u istim terminima će Ivana Puharić održavati satove razgovornog jezika u Narodnoj knjižnici Grad. Susreti će se organizirati u dogovoru s polaznicima, a ovim putem pozivaju se i dubrovačka djeca da se pridruže i upoznaju sa svojim vršnjacima iz Ukrajine i da kroz igru nauče pokoje nove riječi.

S obzirom na ograničen broj polaznika, svi zainteresirani mogu se javiti putem e-pošte na djecji@dkd.hr ili na Messenger Odjela za djecu i mlade do srijede, 23. ožujka do 14 sati.

Pročitajte još

Završna izložba maturanata slikarskog odjela Umjetničke škole ovog petka u Galeriji mladih

Dulist

Subotu provedite u Umjetničkoj galeriji!

Dulist

U Sarajevu održana promocija knjige u čast Balda Bogišića

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija