Aktualno

Na mostu udari vjetra od 150 kilometara na sat!

Iz Državnog hidrometeorološkog zavoda poslali su preliminarne izmjerene podatke o udarima vjetra na automatskim postajama u Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata.

Najjači udar vjetra, od 149 km/h zabilježen je na Mostu dr. Franja Tuđmana u noći s nedjelje na ponedjeljak, oko 00.50 sati.

Ističu i kako je na postaji Dubrovnik zabilježen udar vjetra od 117 km/h oko 1.36 sati.

Napominju da je na automatskoj meteorološkoj postaji Dubrovnik neposredno nakon navedene izmjerene vrijednosti došlo do prekida bilježenja podataka. Naime, vjetar je polomio spojni kabel do osjetnika brzine vjetra i osjetnika smjera vjetra.

Nadalje, u mjestu Komarna je izmjeren udar vjetra od 103 km/h, na Grudi od 95 km/h, u delti Neretve (Jasenska) 94.7 km/h, a u Pločama 84.6 km/h.

Preliminarni podaci
Iz DHMZ-a navode da su podaci preliminarni jer još nisu prošli sve stupnjeve kontrole.
-Potrebno je provesti sve stupnjeve kontrole podataka kako bi se podaci uvrstili u meteorološku bazu, jer samo podatak verificiran u skladu sa standardima Svjetske meteorološke organizacije (WMO) može se uvrstiti u službenu bazu meteoroloških podataka – objašnjavanu iz DHMZ-a.

 

 

Pročitajte još

OBAVIJEST IZ ELEKTROJUGA Tko je bez struje u utorak i srijedu?

Dulist

Za Dubrovnik izdano narančasto upozorenje, budite na oprezu zbog vjetra!

Dulist

Lokrum spreman za posjetitelje, za građane ponovno godišnji pokazi

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija