Sport

Na Montovjerni poznati polufinalisti

Na Montovjerni poznati polufinalisti

Poznati su polufinalisti Turnira na malih barica 'Montovjerna 2013.', a to su momčadi Konoba Maestral Ston, XY, Gwantyerra sport i Sveta Marija.

Momčad XY osigurala je plasman u polufinale pobjedom nad ekipom Suhy travel 2:1. Pogotke za polufinaliste postigli su Pavo Čučka i Nermin Elezović, a za Suhy travel Saša Zvizdić. Gwantyerra sport ove godine prvi put nastupa na malom Wembleyu, a već prvu sezonu ostvarila je veliki uspjeh – plasman u polufinale najvećeg turnira u Županiji. Favorizirani Tutti frutti nije izdržao, a pogodak odluke za plasman među četiri najbolje momačadi osigurao je Florijan Perović (1:0). Najmanje neizvjesnosti bilo je u susretu Maritima i Svete Marije u kojoj je čak tri pogotka postigao Goran Šorgić za pobjedu svoje momčadi 3:0.

Posljednju kartu za ulazak u polufinale dobila je momčad Konoba Maestral Ston koja je nakon boljeg izvođenja kaznenih udaraca bila uspješnija od Antun Tuna 4:2. U regularnom dijelu susreta bilo je 2:2 s tim da je Antun Tun u nastavku susreta stigao prednost od dva pogotka razlike.
U polufinalnim ogledima igrati će XY protiv Konobe Maestral Ston (21.00). Momčad XY po prvi put u povijesti nastupa ima priliku doći do plasmana, a njihovi protivnici Konoba Maestral Ston u posljednje dvije sezone nastupa na malom 'Wembleyu' osvojili su treće mjesto (2011. i 2012. godine). Zasigurno će biti zanimljivo u njihovom dvoboju u kojem će veliku podršku sa tribina malog 'Wembleya' imati momčad iz Lapada.

U drugom polufinalnom ogledu sastaju se Sveta Marija i Gwantyerra sport (22.00). Za obje momčadi ovo je najveći plasman s tim da Gwantyerra sport prvi put nastupa na turniru. Blagi favorit je Sveta Marija zbog iskustva, no kao i u prvom dvoboju, dodatni motiv Gwantyerri biti će njihovi navijači.

Pročitajte još

Košarkaši Dubrovnika Pjević i Pavlović pozvani u mlađu reprezentaciju

Dulist

POLUFINALE SUPERSPORT HMNL-A Square protiv Olmissuma

Dulist

SVI U GOSPINO POLJE Dubrovačke odbojkašice igraju drugu utakmicu za ulazak u Superligu

Dulist