Sport

Konjuh izgubila u četvrtfinalu EP-a

Konjuh izgubila u četvrtfinalu EP-a

Mlada dubrovačka tenisačica Ana Konjuh izgubila je meč četvrtfinala Europskog prvenstva do 18 godina u švicarskom Klostersu. Bolja je bila Belgijka Elise Mertens sa 6:4, 1:6 i 6:1.

333. igračica svijeta loše je otvorila prvi set. Belgijka joj je s tri  iskorištene break prilike pobjegla na 5:0, Ana se s dva breaka pokušala vratiti i stigla do 5:4, ali je Mertens ipak dovršila prvi set u svoju korist 6:4. Ana je odlično reagirala u drugom setu, kada je prvo povela s 2:0, a potom stigla i do 6:1. U trećem setu obje igračice držale su svoj servis do četvrte igre, kada Mertens opet uzima break Ani i vodi s 4:1 te privodi set kraju do 6:1.

Mertens će u polufinalu igrati protiv sedme nositeljice turnira, Švicarke Karin Kennel, koja je za prolazak među četiri najbolje tukla treću nositeljicu, Čehinju Katerinu Siniakovu sa 6:2 i 7:6(6).

Ipak, s ovim porazom nije kraj Aninim nastupima na Europskom prvenstvu. Kasnije danas Ana u paru s Janom Fett igra meč polufinala parova. Fett i Konjuh kao treće nositeljice igraju protiv prvih nositeljica, Čehinja Barbore Krajcikove i Katerine Siniakove. U drugom polufinalu igraju četvrte nositeljice, Rumunjke Ducu i Rosca protiv švedskog osmopostavljenog para Cabaj Awad/Peterson.

Pročitajte još

STIŽE ALKAR Večeras navijamo za Košarkaše Dubrovnika!

Dulist

POSLJEDNJA PRILIKA ZA PRIJAVU Pridružite se utrci 5K, trčite ili navijajte za Marka!

Dulist

NAKON 24 GODINE Hrvatska malonogometna reprezentacija izborila Svjetsko prvenstvo!

Dulist