Aktualno

Na Miljeniću odluka o izručenju Vicdan Oezerdem

Županijski sud u Dubrovniku obratio se javnosti priopćenjem o slučaju izručenja turske novinarke Vicdan Oezerdem.

Navode kako je Županijski sud u Dubrovniku, (kao prvostupanjski sud), na zahtjev Republike Turske za izručenje njihove državljanke, odlučivao je o udovoljenju zakonskim pretpostavkama za izručenje zbog vođenja kaznenog postupka zbog kaznenog djela udruživanja radi činjenja kaznenog djela protiv vrijednosti zaštićenih međunarodnim pravom, koje djelo je predviđeno kao kazneno djelo i u Republici Hrvatskoj (terorizam), u kojem ju se tereti i da je sudjelovala u šesteročlanoj grupi koja se oružano sukobila sa snagama sigurnosti u kojem sukobu su poginuli jedan pripadnik snaga sigurnosti i dva člana grupe, dok je jedan pripadnik snaga sigurnosti teško ozlijeđen.

– Protiv rješenja ovog suda od 14. rujna 2012.g., kojim je utvrđeno da je udovoljeno zakonskim pretpostavkama za izručenje, dopuštena je žalba o kojoj odlučuje Vrhovni sud Republike Hrvatske. Po pravomoćnosti sudskih odluka kojima se utvrđuje da je udovoljeno zakonskim uvjetima za izručenje stranca državi moliteljici, ministar pravosuđa Republike Hrvatske donosi odluku hoće li ili neće stranac biti izručen.

Rješenjem od 17. rujna 2012.g., pritvor je zamijenjen mjerama opreza (zabrana napuštanja boravišta u Zagrebu, obveza javljanja u policijskoj postaji u Zagrebu i privremeno oduzimanje izbjegličke putne isprave) – zaključili su sa Županijskog suda u Dubrovniku.
 

Pročitajte još

VIDEO Postira se nasukala kod Suđurđa

Dulist

DUMAME POKRENULE PETICIJU ‘Svim trudnicama u OB Dubrovnik pri porodu treba biti dostupna epiduralna anestezija’

Dulist

DAN JE DARIVATELJA KRVI ‘Hvala za svaku darovanu dozu. Ugradili ste sebe u živote drugih!’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija