Zanimljivosti

Na inauguraciji Joea Bidena pit će se pelješko vino

Na inauguraciji američkog predsjednika Joea Bidena svoje je mjesto našla i Hrvatska. Naime, uzvanici će biti vina s Pelješca. Kako donosi Dnevnik.hr, riječ je o vinima Zinfandel Benmosche i Dingač Benmosche.
-Oba vina su autohtone hrvatske sorte i radi se o zrelim, težim, bogatijim, korpulentnijim vinima. Ja bih rekao da je dingač zapravo lijek i uopće me ne čudi odabir stručnjaka koji rade očito s novim predsjednikom, novim uredom, da se odlučuju za jedno takvo vino – objasnio je za Dnevnik.hr sommelier Siniša Lasan.
Odlična je to prilika za promociju naše zemlje. Pogotovo kad znamo, ističe profesor Božo Skoko, da Amerikanci itekako vode računa o simbolici.
-Znanstveno je utvrđeno da je najpoznatija američka vinska sorta Zinfandel originalno došla iz Dalmacije i da su je donijeli sa sobom hrvatski iseljenici. Ovo ima jednu snažnu simboliku koju eto Amerikanci koriste i žele se prikazati kao značajno useljenička zemlja – rekao je profesor Božo Skoko.

Pročitajte još

Dr. Niko Visković 19. lipnja ‘dočekuje’ crvotočinu na Gorici sv. Vlaha

Dulist

CIJELA ŠUMA OD NJIH BUČI Gusjenice ‘poharale’ stabla duba u Petrovom Selu i na Pobrežju

Dulist

Radionicama u Centru za mlade obilježeno 75 godina tehničke kulture u Hrvatskoj

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija