Zanimljivosti

Na inauguraciji Joea Bidena pit će se pelješko vino

Na inauguraciji američkog predsjednika Joea Bidena svoje je mjesto našla i Hrvatska. Naime, uzvanici će biti vina s Pelješca. Kako donosi Dnevnik.hr, riječ je o vinima Zinfandel Benmosche i Dingač Benmosche.
-Oba vina su autohtone hrvatske sorte i radi se o zrelim, težim, bogatijim, korpulentnijim vinima. Ja bih rekao da je dingač zapravo lijek i uopće me ne čudi odabir stručnjaka koji rade očito s novim predsjednikom, novim uredom, da se odlučuju za jedno takvo vino – objasnio je za Dnevnik.hr sommelier Siniša Lasan.
Odlična je to prilika za promociju naše zemlje. Pogotovo kad znamo, ističe profesor Božo Skoko, da Amerikanci itekako vode računa o simbolici.
-Znanstveno je utvrđeno da je najpoznatija američka vinska sorta Zinfandel originalno došla iz Dalmacije i da su je donijeli sa sobom hrvatski iseljenici. Ovo ima jednu snažnu simboliku koju eto Amerikanci koriste i žele se prikazati kao značajno useljenička zemlja – rekao je profesor Božo Skoko.

Pročitajte još

BAJKOVITI PRIZORI Lazar Badanjac i Lukša Lukšić na najvišoj točki Hrvatske!

Dulist

Prošlo je 120 godina od postavljanja Bukovčeve kompozicije na strop teatra

Dulist

NAKON DUGOTRAJNE POTRAGE Orsat Žitković na Pelješcu pronašao ostatke njemačkog Messerschmitta

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija