Grad

NA GROBLJU DUBAC Započeli radovi na izgradnji unutarnje ceste, parkirališta i infrastrukture

NA GROBLJU DUBAC Započeli radovi na izgradnji unutarnje ceste, parkirališta i infrastrukture

Radovi na gradilištu groblja Dubac nastavljaju se početkom studenog i to izgradnjom ceste unutar obuhvata groblja u dužini od cca 900 metara s dva velika parkirališta, trafostanicom i svom potrebnom infrastrukturom na koju će se priključiti groblje u kasnijoj fazi.

Radovi na tzv. 1. etapi izgradnje groblja provodit će se na temelju građevinske dozvole iz kolovoza ove godine te provedenog postupka javne nabave za izvođenje radova. Vrijednost radova procijenjena je na 16,2 milijuna kuna. Istovremeno, provodi se postupak javne nabava za izradu glavnog i izvedbenog projekta s troškovnicima za 2. etapu, a koja se odnosi na grobna polja i objekte u obuhvatu groblja, projekt za sve tipove grobnica i projekt za tzv. Biblijski vrt.

Podsjetimo, u svibnju su završeni radovi na izgradnji potpornih zidova PZ2 – PZ5, dok su u rujnu okončani i posljednji radovi na izgradi južnog potpornog zida PZ1 te ostali pripremni radovi. Do rujna 2019. godine u projekt groblja Dubac ukupno je utrošeno 69 milijuna kuna, od čega samo na otkup zemljišta otpada ukupno 21,6 milijuna. Udio sredstava Grada Dubrovnika u istom periodu iznosi nešto više od 52 milijuna kuna.

Groblje Dubac složen je i važan projekt za Grad Dubrovnik i Župu dubrovačku jer će građanima nakon niza godina omogućiti kupovinu grobnica po prihvatljivim cijenama. Buduće groblje raspolagat će s 1585 grobnih mjesta sa svom potrebnom infrastrukturom, uključujući kapelicu, poslovne objekte i dvoranu za ispraćaj. Ukoliko radovi budu napredovali utvrđenom dinamikom, prva ukopna mjesta građanima će biti na raspolaganju krajem 2021. godine.

Pročitajte još

[FOTO] Vrtlarovi djelatnici u proljetnom uređenju grada

Dulist

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist