Županija

Na Gornjem Brgatu otkrivena ploča u spomen na obranu Župe dubrovačke

U znak sjećanja na sve poginule branitelje i civile u Domovinskom ratu i na stradanje Župe dubrovačke ovog su četvrtka, na 29. obljetnicu početka agresije na krajnji jug Hrvatske, postavljene spomen ploče na Gornjem Brgatu te na lokaciji Duboka Ljuta u Platu. Spomen ploče postavili su Općina i udruge proistekle iz Domovinskog rata. Kako je rekao načelnik Silvio Nardelli, općina s udrugama surađuje dugi niz godina, a jedan u nizu zajednički realiziranih projekata jesu i ove spomen ploče. Uz predstavnike općine, na otkrivanju su bili i predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata te vojni zapovjednici koji su sudjelovali u obrani, a molitvu i blagoslov predvodio je župnik don Miljenko Babaić.
Inače, prije 29 godina, 1. listopada 1991. godine, točno u 6,00 sati ujutro počela je srpsko-crnogorska agresija na krajnji jug Hrvatske. Pripadnici tzv. Jugoslavenske narodne armije uz pomoć rezervista iz Crne Gore i istočne Hercegovine napali su dubrovačko područje s kopna, mora i zraka.

Pročitajte još

Najveća škola u županiji nastavlja jednosmjenski rad

Dulist

SASTANAK NA PELJEŠCU Vučković najavila potpore za vinare

Dulist

Županija sufinancira kamatnu stopu za kredite HAMAG BICRO-a

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija