Županija

LASIĆ UZ 1. LISTOPADA ‘Imamo obvezu napraviti zemlju dostojnu žrtve branitelja!’

LASIĆ UZ 1. LISTOPADA 'Imamo obvezu napraviti zemlju dostojnu žrtve branitelja!'

Načelnik Općine Konavle Božo Lasić prisjetio se jednog od najtežih dana u novijoj dubrovačkoj i konavoskoj povijesti. Naime, na današnji dan počeo je napad na Dubrovnik i okolicu.

-Na današnji dan 1991. godine u ranim jutarnjim satima počeo je sramotni, kukavički i agresorski napad na sve ono što je nama najmilije. S mora, kopna i iz zraka, u cilju širenja sulude velikosrpske ideologije šire dubrovačko područje doživjelo je teror kakav ne pamti u svojoj povijesti.

Barbarski napadi i opsada našeg doma trajali su mjesecima, a osim spaljene i uništene imovine te neprocjenjivog kulturnog blaga, izgubljeni su brojni životi kako branitelja tako i civila.

Danas je jedan od onih dana kada sebi moramo ponoviti da moramo oprostiti, ali da nikada ne smijemo zaboraviti. Takav grijeh oprosta ne bi imao. Svjedoci smo nažalost i prečeste uzurpacije povijesti izvrtanjem teza u kojima se agresora pokušava oslikati kao branitelja. Na takve strahote nikada ne smijemo ostati tiho. Život ide dalje, suživot mora postojati, no to nipošto ne znači da imamo pravo izgubljene živote naših branitelja i fizičke i psihičke ožiljke svih onih koji su to preživjeli uzeti zdravo za gotovo.

Za sve one koji su položili svoje živote u obrani Domovine, neka im je laka hrvatska zemlja.

Svi mi koji smo ostali, imamo obvezu prema njima napraviti zemlju dostojnu njihove žrtve – poručio je načelnik Lasić.

Pročitajte još

OBJAVLJENE LISTE HDZ-a Franković jedini iz Dubrovnika

Dulist

SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA KONAVALA Usvojeno izvješće o radu načelnika Lasića

Dulist

Dolina Neretve prvi put uključena u poseban regionalni program Ministarstva

Dulist