Aktualno

Na dnevnom redu Vlade tužba za Marinu Gruž

Gruški zaljev iz zraka

Na dnevnom redu zatvorenog dijela 115. sjednice Vlade RH naći će se i tužba Luke Dubrovnik i Atlant Marine (tvrtke Atlantske plovidbe) protiv Vlade RH radi koncesije za marinu u Gružu.

Podsjetimo, Luka Dubrovnik i Atlant Marina pokrenuli su u siječnju 2013. upravnu tužbu protiv odluka Vlade RH o dodjeli koncesije za marinu tvrtki u vlasništvu Franja Pašalića, nakon što je u listopadu 2012. godine Pašalićeva tvrtka Laguna Trade dobila koncesiju za izgradnju i komercijalno korištenje luke nautičkog turizma 'Marina Gruž'.

– Riječ je o klasičnom upravnom sporu koje su pokrenuli Luka Dubrovnik i Atlantska plovidba kao natjecatelji u natječaju za dodjelu koncesije, s obzirom da nisu bili zadovoljni rješenjem Vlade – rekao je tada za duList Niko Šalja, predsjednik nadzornog odbora Luke Dubrovnik.

Inače, koncesija za projekt ukupne vrijednosti 13 milijuna eura dodjeljena je na rok od 30 godina, a vrijedit će na površini 54.427 metara kvadratnih, na kojima će se marina izgraditi u roku tri godine.

Pročitajte još

U SUBOTU Druga vatrogasna utrka u spomen Goranu Komlencu

Dulist

VLAHUŠIĆEV ‘BOSCO VERTICALE’: Predlaže ozelenjavanje fasada nebodera u Gružu

Andrea Falkoni Račić

[FOTO] Učenici Turističke i ugostiteljske škole osvojili zlato na Državnom natjecanju

Dulist