Koronavirus u Hrvatskoj

Na ‘Covid karti’ Europe zeleni se samo Istra, Francuska uvodi policijski sat

karta covid1

Ministarstvo vanjskih poslova Belgije objavilo je ažuriranu kartu zemlja ovisno o epidemiološkoj slici kako bi njihovi državljani dobili pravodobne informacije u slučaju putovanja. Ono što odmah upada u oči jest kako se u Europi zeleni tek jedan regija i to Istra. Ostale zemlje su u crvenoj, narančastoj ili svijetlo narančastoj zoni. Putovanja u crvene zone se ne preporučuju te su testiranje i karantena obvezni po povratku u Belgiju, dok su putovanja u narančastu zonu moguća, ali uz obvezan negativan nalaz i/ili karantenu.
Putovanje u Istru, navodi se, moguće je bez ograničenja, a belgijski se državljani u državu iz Istre mogu vratiti bez obveze testiranja na COVID-19 i karantenu.
Situacija s epidemijom se pogoršava diljem Europe. Francuska vlada danas je proglasila izvanredno stanje javnog zdravstva i uvela policijski sat u Parizu i većim gradovima od 21 do 6 sati ujutro, piše Dnevno.hr.
Policijski sat će stupiti na snagu od subote i trajat će svaki dan od 21 do 6 sati ujutro, a ostat će na snazi mjesec dana.

Foto: Screenshot diplomatie.belgium.be

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist