Crna kronikaUrednički izbor

Na Covid-19 pozitivna 17-godišnjakinja u Metković doputovala autobusom iz Splita, zaradila kaznenu prijavu

Na Covid-19 pozitivna 17-godišnjakinja u Metković doputovala autobusom iz Splita, zaradila kaznenu prijavu

Tijekom večernjih sati četvrtka, 18. ožujka, izlaznoj graničnoj kontroli na MCGP Metković pristupilo je osobno vozilo BiH nacionalnih oznaka kojim je upravljao 46-godišnji državljanin RH s prebivalištem u BiH. Kao putnica u vozilu nalazila se 17-godišnja državljanka RH za koju je graničnom kontrolom utvrđeno da na snazi ima sigurnosnu mjeru COVID – liječenje u kući do 25. ožujka 2021.
Nadalje je utvrđeno da je 17-godišnja djevojka doputovala iz Splita, gdje je boravila na školovanju, u Metković koristeći se javnim prijevozom čime je ugrozila zdravlje ostalih putnika.
Na Autobusnom kolodvoru u Metkoviću je dočekao spomenuti 46-godišnjak koji je prethodno u RH ušao iz pravca BiH te je prilikom prelaska državne granice policijske službenike doveo u zabludu navedeći da je razlog ulaska u RH poslovne prirode zbog ćega će biti prekršajno prijavljen sukladno Zakonu o nadzoru državne granice.
Navedena 17-godišnjakinja će biti kazneno prijavljena za kazneno djelo „Širenje i prenošenje zaraznih bolesti“, a kriminalističko istraživanje ovog događaja se nastavlja i dalje u cilju utvrđivanja eventualne kaznene ili prekršajne odgovornosti drugih osoba.
-Građanima još jednom skrećemo pozornost na važnost pridržavanja mjera samoizolacije radi očuvanja vlastitog zdravlja, ali i zdravlja cjelokupne zajednice. Pozivamo građane da sve sumnje o kršenju mjera samoizolacije prijave pozivom na broj 192 ili putem aplikacije e-dojave – navode iz policije.

Pročitajte još

TUŽNA VIJEST Preminula je cijenjena arhitektica Olivera Bravačić

Dulist

Napustio nas je Ivo Jelić, jedan od osnivača dubrovačkog HDZ-a

Dulist

[VIDEO] Pogledajte trenutke požara na Postiri. Sreća da nitko nije stradao

Dulist