AktualnoKultura

Muzej crvene povijesti slavi peti rođendan!

muzej crvene povijesti

Na današnji dan prije pet godina Muzej crvene povijesti započeo je s radom, objavili su iz muzeja na društvenim mrežama.

– Bilo je to pet godina u kojima se muzej razvijao i rastao kao muzejska institucija i nezaobilazno mjesto kako za naše drage sugrađane za koje i s kojima smo priredili mnogobrojne izložbe i događanja, tako i za mnogobrojne turiste koji, pokazalo se, žele upoznati našu ne tako davnu povijest i nije im problem otići do, za njihovo poimanje Dubrovnika, udaljenog Gruža.

Bilo je to emotivno putovanje, kao u nekom filmu, nizali su se događaji koji su nam nekad prijetili gašenjem, a ponekad nas činili sretnima i ponosnima, od prodaje TUP-a i odluke grada o njegovoj kupnji, preko COVID krize, do upisa Muzeja crvene povijesti u državni registar muzeja učinivši ga tek jednim od nekolicine privatnih muzeja u Hrvatskoj priznatih od strane struke i službenih institucija Republike Hrvatske.

Prva petoljetka odrađena! I rekli bismo da je završila uspješno. Hvala svim suradnicima, prijateljima, obožavateljima i onima koji nas podržavaju.

Radujemo se petoljetkama koje dolaze i nadamo se da će ih biti još jako puno – stoji u objavi.

Pročitajte još

Studenti Sveučilišta u Dubrovnik od sada će moći stažirati u Coca-Coli

Dulist

Otvorena izložba ‘Igre boja’ posvećena Nikoli Ninu Dubčiću

Dulist

SUTRA OD 18 DO 22 SATA Zbog utrke Pelješkim mostom privremena regulacija prometa!

Dulist