Politika

Muratti: Ne znam o čemu su raspravljali HNS-ovci

Muratti: Ne znam o čemu su raspravljali HNS-ovci

– Ne znam o čemu su trebali raspravljati na Predsjedništvu HNS-a, kad njihov predsjednik zna da ne postoji nikakav prijedlog o imenovanju ravnatelja Javne ustanove sportski objekti –

komentirala nam je nedavno održanu sjednicu Predsjedništva GO HNS-a, predsjednica dubrovačkog SDP-a i Gradskog vijeća Olga Muratti. Podsjetimo, na nedavnom sastanku Predsjedništva GO HNS-a, članovi te stranke bezrezervno su podržali predsjedniku Antuna Pravedana po pitanju imenovanja ravnatelja Javne ustanove Sportski objekti.

Pravedan je podršku dobio u  pridržavanju odredaba Statuta te ustanove, a odlučeno je  da ukoliko na Gradsko vijeće Grada Dubrovnika dođe prijedlog da se za ravnatelja Javne ustanove Sportski objekti imenuje Pero Šimunović, HNS će glasati protiv. 
– Zaista ne znam o čemu su raspravljali kad nisu imali dokument za raspravljanje. To je po meni neodgovorno jer prijedloga nema. Ja ga nisam vidjela. Dakle, da bi o tome raspravljali treba imati prijedlog kao dokument, ali UV ga nije donijelo – nastavlja Muratti i dodaje kako su članovi Predsjedništva mogli raspravljati jedino o tome da se imenovanje obavi zakonito:

– Ako nisu svi članovi UV bili prisutni i ako nisu valjano pozvani, trebalo je održat drugu sjednicu. Sam Antun Pravedan trebao je doći na UV, a koliko znam na nje mu se nisu pojavili članovi HNS-a. Ako nisu valjano pozvani, trebalo je održat drugu sjednicu, a postupak ponoviti – naglasila je Muratti. Do kraja ovog mjeseca trebala bi se održati i nova sjednica Gradskog vijeća Grada Dubrovnika, a kako saznajemo, materijali za ovu sjednicu su u pripremi, a kada će se točno sjednica održati, Olga Muratti nije nam mogla potvrditi:

– Moram iskordinirati s članovima Vijeća oko datuma, ali svakako, sjednica se mora održati do kraja mjeseca, naravno radi Feste svetoga Vlaha. Materijali su u pripremi, a bit će dosta točaka, poput  izbor i imenovanja novih vijećnika, Statuta osnovnih škola, a bit će i dosta javnih potreba -zaključila je Muratti.

Pročitajte još

Branko Bačić: Zoran Milanović već četiri godine krši ustav

Dulist

O MILANOVIĆEVOJ KANDIDATURI Peđa Grbin Ustavnom sudu: Nemojte nas zavlačiti

Dulist

STRUČNJAK ZA USTAVNO PRAVO Milanović teško krši Ustav! Ovo je primjerenije Kim Il-sungu, nego demokraciji

Dulist