Politika

Može i brza cesta iza Neuma

Dogovor o koridoru iza Neuma s kolegom iz BiH, kojim bi se otvorio jug Hrvatske prvi je potez koji je razgovoru za HRT najavio danas imenovani ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić.

– Mogu odgovorno reći da će jedan od mojih prvih sastanaka biti sastanak s ministrom prometa i transporta BiH oko dogovora o koridoru iza Nauma, koji će prolaziti bosansko – hercegovačkim teritorijem kako bi se otvorio hrvatski jug. Ovdje ne moramo govoriti isključivo o autocesti, možemo govoriti i o brzoj cesti koja ima dvije trake. Za dobre projekte uvijek će se naći novac. Posebno za one koje se vežu za europske koridore. Poseban naglasak stavit ću na hrvatskim ceste u koje do sada nije dovoljno ulagano, ujedno bih najavio novu Strategiju prometnog razvitka Hrvatske koja će odrediti nove prioritete –  kazao je za HRT Hajdaš Dončić.

Istaknuo je pritom da će željeznica biti najveći izazov u njegovom ministarstvu, posebno pritom misleći na europske koridore.
– Na luke Rijeke i Ploče, koje se u kombinaciji s razvojem logično vežu na željeznicu. U nekoj budućnosti tu se veže i razvoj riječnog prometa čime se štedi 1200 kilometara za transport robe u srednju Europu – kazao je ministar Hajdaš Dončić, čije je imenovanje Sabor danas izglasao, nakon što se Zlatko Komadina povukao iz zdravstvenih razloga.
 

Pročitajte još

ANDRO VLAHUŠIĆ ‘Zašto nogometni Djed Mraz zaobilazi Dubrovnik?’

Dulist

BONAČIĆ OBRADOVIĆ O UVALI Što možemo napraviti da se ovakva devastacija prostora više nikad ne dogodi?

Dulist

SRĐ JE GRAD ‘Dubrovački zalasci sunca’ – još jedna pomno režirana pljačka javnog novca

Dulist