GradUrednički izbor

MOŽE BITI HOSTEL, PRIVATNA REZIDENCIJA, KLINIKA… Staro rodilište prodaje se za četiri milijuna eura

MOŽE BITI HOSTEL, PRIVATNA REZIDENCIJA, KLINIKA... Staro rodilište prodaje se za četiri milijuna eura

Stara dubrovačka vila, Dubrovčanima poznatija kao ‘staro rodilište’ prodaje se za četiri milijuna eura. Riječ je o vili od oko 700 m2 unutarnjeg prostora i okućnicom, u neposrednoj blizini gradske jezgre. Sastoji se od dvije spojene kuće.

Kako navode na stranici agencije za nekretnine Libertas inženjering kod koje je ova vila stavljena na prodaju, nekretnina je građena početkom prošlog stoljeća u svrhu specijalizirane klinike, a ostala je sve do 1984. godine u uporabi kao rodilište. Ukupna tlocrtna površina je 286,89 m2, a građevinska brutto površina je 1031,73 m2 s vrtom površine 280 m2. Vila ima 25 soba.

Nekretnina se sastoji od podruma, prizemlja, prvoga kata, drugog kata i potkrovlja. U objektu su izvedene instalacije struje, vodovoda i kanalizacije. Grijanje je predviđeno kao centralno s kotlovnicom u podrumu zgrade. Zanimljivo je da ‘staro rodilište’ danas ima važeću građevinsku dozvolu za preuređenje u hostel. Međutim, osim hostela, ističu iz Libertas inženjeringa, može se privesti u bilo koju drugu svrhu, privatne rezidencije, boutique hotela, klinike, itd.

-Ova nekretnina prava je rijetkost na tržištu te predstavlja vrhunsku investiciju za turizam radi neposredne blizine povijesne jezgre – ističu iz agencije.

Foto: Libertas inženjering

Pročitajte još

Gradonačelnik primio državnog prvaka u parastolnom tenisu Franka Torića

Dulist

Počinje sanacija oštećenog asfalta na prometnicama, radit će se noću

Dulist

[FOTO/VIDEO] KAKAV UŽAS NA LAPADSKOJ OBALI Marina Frapa poplutala u fekalijama

Dulist