Zanimljivosti

MOST GLAVNA TEMA! Reportaža o Dubrovniku i Hrvatskoj u poznatom britanskom magazinu The Times

Peljeski most The Times

U organizaciji Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Londonu, Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije i Turističke zajednice Dubrovnika, u Hrvatskoj je boravio Tristan Rutherford, višestruko nagrađivani novinar i dugogodišnji suradnik popularnog britanskog magazina The Times. On je tijekom boravka u Hrvatskoj obišao Dubrovačku-neretvansku županiju, a rezultat putovanja je opisao u reportaži „The ultimate Croatian roadtrip just got even easier“, objavljenoj povodom svečanog otvaranja Pelješkog mosta.

Tijekom boravka u Dubrovniku, s britanskim novinarom razgovarao je i direktor Turističke zajednice grada Dubrovnika, Miroslav Drašković. Glavna tema bila je važnost britanskog tržišta, koje je tradicionalno naše najvažnije emitivno tržište te otvaranje Pelješkog mosta. Dubrovnik i okolica, kao kontinuirano jedna od najpopularnijih destinacija za Britance i etablirani turistički brand na britanskom tržištu idealan su spoj kulturne i povijesne baštine, prirodnih ljepota i eno-gastro ponude.

Miro Draskovic and Tristan Rutherford

„Vijest o Pelješkom mostu i njegovom otvorenju usred turističke sezone obišla je i Veliku Britaniju. Sigurna sam da će most, kao odlično prometno rješenje, ali i kao nova atrakcija, biti dodatan motiv za dolazak britanskih gostiju u Dubrovačko-neretvansku županiju. Kada konkretno govorimo o britanskom tržištu, u dosadašnjem dijelu ove godine Britanci su u Hrvatskoj ostvarili više od 1,7 milijuna noćenja, od čega je u Dubrovačko-neretvanskoj županiji ostvareno više od 633 tisuće noćenja“, izjavila je Darija Reić, direktorica Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Londonu, naglasivši kako su najbrojniji gosti u Dubrovačko-neretvanskoj županiji upravo Britanci.

U navedenoj reportaži autor Tristan Rutherford istaknuo je i opisao brojne atrakcije te prirodne ljepote obale Dubrovačko-neretvanske županije. Tijekom svog trodnevnog boravka u Dubrovniku, upoznao je kulturnu baštinu grada, obišao sve najvažnije znamenitosti te uživao u gastronomskoj ponudi u nekim od najboljih dubrovačkih restorana. Osim uživanja u ljepotama plaža i eno-gastronomskoj ponudi, novinar je istaknuo i Mali Ston, otočić Vela Stupa, Orebić te naravno Pelješac uz neizostavni Pelješki most, koji je ostavio poseban dojam i osjećaj impozantnosti na reportera koji je istaknuo njegov značaj za cjelovitost hrvatskog teritorija, kao i njegov utjecaj na turizam ove regije, ali i zemlje u cjelini.

Britansko tržište je najvažnije emitivno tržište Dubrovnika, čiji se turisti već tradicionalno nalaze na prvom mjestu top ljestvice najbrojnijih turista u Dubrovniku, a trenutno ih u gradu boravi 4 600.

Pročitajte još

JOŠ JEDAN NATJEČAJ WMO Sjećate li se pobjedničke fotografije Dubrovčanina iz 2016?

Dulist

ZA NESTRPLJIVE VRTLARE Donosimo vam vrste cvijeća koje najbrže rastu!

Dulist

Prugasti dupin uočen na Pelješcu

Dulist