Županija

More na šest plaža u županiji nije izvrsne kakvoće

Prema Programu utvrđivanja kakvoće mora na morskim plažama Dubrovačko-neretvanske županije za 2021. godinu, Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije obavio je osmo redovno ispitivanje mora na 120 plaža u razdoblju od 23. kolovoza do 03. rujna 2021. godine. Uzorci mora na 120 plaža odgovarali su uvjetima Uredbe o kakvoći mora za kupanje (NN 73/08).

Tijekom osmog ispitivanja kakvoće mora na plaži Ispod zidina na Korčuli 24. kolovoza 2021. godine utvrđeno je kratkotrajno onečišćenje. Uzorkovani su dodatni uzorci mora za kupanje od 27. kolovoza do 3. rujna 2021. godine. Rezultati ispitivanja od 31. kolovoza do 3. rujna 2021. udovoljavaju uvjetima Uredbe o kakvoći mora za kupanje (NN 73/08), što upućuje na prestanak kratkotrajnog onečišćenja.

More je na 116 plaža ocijenjeno kao more izvrsne kakvoće, na četiri plaže more je ocijenjeno dobrom ocjenom, dok je more na plažama Uvala pržina na Korčuli i Porporela u Dubrovniku ocijenjeno zadovoljavajuće.

Detaljniji podaci dostupni su javnosti na web stranicama Ministarstva zaštite okoliša i energetike i Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije. Tako se na adresama http://baltazar.izor.hr/plazepub/kakvoca ili http://www.zzjzdnz.hr/ mogu vidjeti ocjene kakvoće prikazane obojanim kružnim simbolima i to plavim (izvrsna), zelenim (dobra), žutim (zadovoljavajuća) i crvenim (nezadovoljavajuća) na Google maps podlogama, kao i brojne popratne informacije (npr. temperature zraka i mora, slanost, smjer vjetra). Rezultati utvrđivanja kakvoće mora upisuju se u bazu podataka odmah nakon završetka analize.

Pročitajte još

DESETO ISPITIVANJE More na četiri plaže ‘zaradilo’ dobru ocjenu

Dulist

Roditelji potpisuju peticiju protiv poskupljenja vrtića u Konavlima, najavljuju i prosvjed

Dulist

Lasić: Komunalna naknada plaća se svugdje u svijetu pa i na područjima uz zračne luke

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija